Robert Fakin bo piranski podžupan

Robert Fakin, član občinskega sveta iz vrst liste Naš kraj, bo postal nov piranski podžupan. Sklep o imenovanju je že napisan.

Robert Fakin Foto: Jaka Jeraša
Robert Fakin Foto: Jaka Jeraša

PIRAN > “Res je. Lahko potrdim, da bo Robert Fakin prevzel delo in obveznosti piranskega podžupana od 1. junija dalje,” je vest o novem podžupanu včeraj za Primorske novice potrdil piranski župan Đenio Zadković. S tem želi utrditi neformalno zavezništvo z listo Naš kraj, ki ga podpira pri nekaterih projektih.

V piranskem občinskem svetu namreč župan nima zagotovljene večine glasov, saj se je kmalu po volitvah razšel s svojo stranko - Gibanjem za občino Piran (GZOP), ki je postala njegov goreč nasprotnik. Zato je pri vsakem pomembnem glasovanju odprto vprašanje, ali bodo predlogi dobili dovolj visoko podporo, kar je za župana in občinsko upravo zelo naporno.

Zadković od Fakina pričakuje predvsem pomoč pri izpeljavi še nekaterih projektov, ki jih nameravajo končati v tem mandatnem obdobju. Fakin je izkušen gospodarstvenik, ki je desetletje vodil Kmetijsko zadrugo Agraria. Pred mesecem dni ga je upravni odbor zadruge nekoliko presenetljivo odstavil. Na zadnjih volitvah je kandidiral za novoustanovljeno lokalno listo Naš kraj, ki je za župana ponujala Tomaža Gantarja, in bil izvoljen v občinski svet.

Doslej je imel Piran dva podžupana: Karla Radovca, ki je funkcijo opravljal poklicno, in Manuelo Rojec, članico italijanske narodne skupnosti. Statut občine sicer določa, da ima občina lahko dva ali tri podžupane.


Najbolj brano