Gorenje proti naslovu, na dnu še ni odločeno

Članska vrsta Rokometnega društva Butan plin Izola je tokrat gostila vodilno Gorenje, Velenjčani pa niso dovolili nobenega presenečenja in so na pohodu proti naslovu prvakov vpisali gladko zmago. Izolani, ki še niso rekli zadnje besede, v sredo gostujejo v Mariboru, v soboto pa se bo sezona končala s sosedskim derbijem v Kopru.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

IZOLA > Velenjčani so dosegli prvi gol na tekmi, domačini pa so nato izenačili in to je bil edini trenutek, ko gostje niso bili v prednosti. Moštvo trenerja Zorana Jovičića je od uvodnih minut zaigralo na polno in si na hitro pridobilo nekaj golov razlike. Borbeni izolski rokometaši so se dobro upirali le v prvem delu prvega polčasa, potem pa je motor izolske igre Vid Miklavec dobil udarec v glavo in zaradi že drugega pretresa možganov v tej nesrečni sezoni kasneje tudi končal v bolnišnici. V 17. minuti je bil izid 6:9, potem pa so se Velenjčani razigrali in pridno začeli polniti domačo mrežo.

Za velenjsko ekipo, ki ima na razpolago precej daljšo klop in na njej bolj izkušene igralce kot moštvo Butan plina Izole, je bil tako drugi polčas bolj ali manj le formalnost. “Mi smo se sicer po svojih močeh pripravili na to tekmo, ampak tekmeci so fizično močnejši od nas, igrajo dobro v obrambi ter imajo hitre protinapade in tudi hitre polprotinapade, tako da je bilo tokrat za nas malo možnosti,”je dejal Marko Nikolić, igralec levega krila Butan plin Izole.

BP Izola : Gorenje 22:33 (11:19)

Dvorana v Kraški ulici, brez gledalcev sodnika Matjaž in Marko Pirc.

Butan plin Izola: Postogna (2 obrambi), Kocjančič (5), Alessio, Jurič 3, Brumen, Galina 1, Smej 1, Gorela 2, Poberaj 2, Miklavec 1, Nikolić 3, Pernovšek 3, Demšar 4, Orbanić 1, Peharc 1, Bekrič. Trener: Peter Božič.

Najboljši pri Gorenju: Panjtar 9 in Taletović 7 obramb; Pajt 9 golov, Grmšek 5 in E. Slatinek Jovičić 4. Trener: Zoran Jovičić.

Izključitve: BP Izola 6 minut, Gorenje 8; 7-m: BP Izola 2 (2), Gorenje 8 (7).

Velenjčane sedaj od naslova prvakov ločita še sredina tekma v Novem mestu proti Krki in sobotna domača tekma proti mariborskemu Braniku. Ekipa Butan plin Izole ima še vedno možnosti za obstanek v ligi, za kar pa potrebuje dva uspešna izida: pojutrišnjem v Mariboru in v soboto v Kopru.


Najbolj brano