Maribor z igralcem manj premagal Koper

Koper je na domači Bonifiki doživel visok poraz proti Mariboru z 0:3 in še sedmič zapored ostal brez zmage. Po dolgem času je bilo na koprski Bonifiki končno čutiti nekaj pravega nogometnega vzdušja.

Jan Mlakar (levo) je Maribor popeljal v vodstvo. Foto: Profimedia
Jan Mlakar (levo) je Maribor popeljal v vodstvo. Foto: Profimedia

KOPER > Ker je od zadnje koprske prvenstvene zmage minilo več kot mesec dni (šest krogov) in je v boju za neposreden obstanek med elito vrag dokončno odnesel šalo, na drugi strani pa je za vijoličaste v boju za naslov igrala le zmaga, je šlo od prvega sodnikovega žvižga na polno.

Oba čuvaja mreže sta imela že v uvodnih desetih minutah kar nekaj dela. Gostje so Davida Adama obstreljevali s poskusi od daleč, medtem ko so Koprčani napadali prek bokov in skušali s podajami najti Nardina Mulahusejnovića.

Koper : Maribor 0:3 (0:1)

Stadion Bonifika, gledalcev 300, sodnik Mertik (Odranci) 5. Strelci 0:1 Mlakar (28, iz 11-m), 0:2 Kotnik (84), 0:3 Tavares (90).

Koper: Adam 6, Mittendorfer 5,5, Pejić 5, Žužek 5, Dodlek 5,5, Viler 5,5 (od 51. Stevanović 5,5), Palčič 6 (od 74. Mišić 5), Vršič 6,5, Jelić Balta 6 (od 74. Spinelli 6), Barišić 6 (od 86. Vekić-), Mulahusejnović 5,5. Trener: Rodolfo Vanoli.

Maribor: Jug 7, Klinar 5, Vrhovec 6,5, Pihler 6, Požeg Vancaš 5,5 (od 73. Kotnik 7), Gorenak 6 (od 46. Dos Santos 6,5), Repas 6,5, Matko 6 (od 82. Tavares 7), Mlakar 6,5, Koderman 6, Uskoković 6. Trener: Simon Rožman.

Rumeni kartoni: Viler, Jelić Balta, Žužek, Vekić; Klinar; rdeč karton: Klinar (2xR, 35)

Sledilo je četrt ure mrtvila, ki sta ga v 27. minuti prekinila Mitja Viler in Žan Žužek. Prvi je slabo podal svojemu mlajšemu soigralcu, ki je verjetno izven kazenskega prostora nespretno podrl Jana Mlakarja. Slednji je po poznem pisku sodnika Bojana Mertika koprsko “darilo” iz bele pike pretvoril v vodstvo Maribora. Zatem je mariborska vrata resno ogrozil Maks Barišič, konkretnejši žarek upanja za rumeno-modre pa je posvetil v 34. minuti, ko je bil izključen bočni branilec Denis Klinar.

Ob številčni prednosti so kanarčki po povratku iz slačilnice zagospodarili na igrišču. Rodolfo Vanoli je vse stavil na napad. Domače pristaše je v 66. minuti dodatno razburil Mertik, ki je pred vrati Ažbeta Juga spregledal igranje z roko Luke Uskokovića po strelu Mulahusejnovića. Kljub premoči v posesti so bili koprski napadi sterilni. V 85. minuti je rezervist Andrej Kotnik mojstrsko preigral Adama in dokončno odločil zmagovalca. Piko na i novi koprski blamaži je postavil zimzeleni rezervist Marcos Tavares.


Najbolj brano