Sebastian je najlepši v deželi tej ...

Ljubljansko Šentjakobsko gledališče je bilo minuli vikend prizorišče finalnega izbora za najlepšega Slovenca na sončni strani Alp, ki se je odvijalo pod streho takoimenovanega projekta Mister Slovenije. Virus je organizatorjem lani preprečil izvedbo izbora, tokrat pa jim je prireditev vendarle uspelo izpeljati. Tako je naziv za najlepšega Slovenca osvojil Sebastian Čufer iz Tolmina, Cosmo mister 2021 pa je pripadel Tadeju Polajžerju iz Šmarje - Sapa.

Sebastian Čufer iz Tolmina je letošnji Mister Slovenije. Foto: Luka Brataševec
Sebastian Čufer iz Tolmina je letošnji Mister Slovenije. Foto: Luka Brataševec

LJUBLJANA > V finalni izbor se je uspelo uvrstiti osem postavnih mladeničev, ki so se v Talijinem hramu tokrat potegovali za dva lepotna naslova - za Mistra Slovenije in Cosmo mistra.

Finalisti so svoja postavna telesa pokazali tudi na odru. (foto: Luka Brataševec)

Svoja izklesana telesa so mladeniči pokazali tudi na odru v treh izhodih, ocenjevalci pa so naziv najlepšega Slovenca namenili Primorcu - 25 - letnemu Sebastianu Čuferju iz Tolmina. Po razglasitvi je medijem povedal: “Ne bom rekel, da je bila zmaga povsem nepričakovana, saj sem si jo zelo želel in vložil sem ves trud in energijo v ta projekt. So bili pa ostali kandidati tudi zelo dobri in je bila konkurenca zelo močna. Zmaga mi veliko pomeni, ker gre za dolgoletno priznano tekmovanje. Ne gre samo za neko tipično lepotno tekmovanje, ne gleda se samo zunanje lepote, ampak so pomembne posameznikove karakteristike, znanje in vrednote.”

Sebastian Čufer je sicer velik ljubitelj športa in gibanja. Najraje ima aktivnosti v naravi, izlete v hribe, tek in supanje na Soči. Ukvarja se z osebnim trenerstvom, veseli ga delo z ljudmi, njegovo delo pa ga osebno dopolnjuje. Slavil je tudi 23-letni Tadej Polajžer iz Šmarje - Sapa, ki je postal Cosmo mister 2021.

Sebastien Čufer (levo) in Cosmo mister Slovenije - Tadej Polajžer. (foto: Luka Brataševec)

V super finale so se poleg zmagovalcev uvrstili še 22-letni Luka Lampret iz Levca pri Žalcu, ki je javnosti ostal v spominu kot tekmovalec resničnostnega šova Kmetija in si je vstopnico v super finale priboril z glasovi na družbenih omrežjih, 26 - letni Gregor Kovač iz Ljubljane ter 28 - letni Kristijan Vogrinec iz Pernice pri Mariboru.

Voditeljica Pia Pustovrh in glasbenik Gašper Oblak (foto: Luka Brataševec)

Zaradi epidemioloških razmer prireditve niso mogli izpeljati ob prisotnosti občinstva v gledališki dvorani, ampak so si jo ljubitelji tovrstnih lepotnih izborov lahko ogledali prek spleta.


Najbolj brano