V Hiši refoška so odprli bistro Kogo

V Hiši refoška, Vinakoprovem objektu za sprejem gostov, so predvčerajšnjim končno odprli bistro Kogo, kakor v Istri med drugim rečejo kuharju.

KOPER > Vinakoper je povsem opremil gostinski prostor, s čimer so zaokrožili prenovo Hiše refoška, v zaključni fazi pa so dela pri prenovi degustacijskih prostorov v osrednji Vinakoprovi stavbi. “Kogo združuje tradicijo, narečje in rustikalnost, obenem pa zveni trendovsko in moderno,” poudarja Borut Fakin, direktor Vinakopra.

Upravljanje z bistrojem, ki ima tudi velik, dobro opremljen vrt, kar je v teh časih gostinska nuja, so zaupali Marku Kozlu in Aljoši Mlinarju, ki sta vpeta tudi v projekt Džungla na drugem koncu mesta.

Vinska ponudba v Kogu je Vinakoprova paleta, hrana pa sloni na narezkih iz prvovrstnih mesnin in sirov vrhunskih pridelovalcev, na nekaj jedeh, ki so stalno v ponudbi in na jedeh po dnevnem navdihu kuharjev.

Kogo bo še danes in jutri odprt le do 19. ure, v ponedeljek pa bo odpiralni čas postal “normalen”, odprt bo do 22. ure. Na fotografiji v Kogu so z leve: Aljoša Mlinar, Borut Fakin in Marko Kozel.


Najbolj brano