Neznanca ogovarjala otroke v okolici šole v Marezigah

Koprski policisti so včeraj prejeli več klicev občanov, ki so jih obvestili, da da je bil v Marezigah osebni avto, sive barve, najbrž citroen berlingo, iz katerega sta moški in ženska otrokom brezplačno ponujala slane palčke in maske. Moški v vozilu naj bi bil starejši in plešast.

V okolici šole v Marezigah sta neznanca otrokom ponujala 
brezplačne prigrizke in zaščitne maske. Foto: Nataša Hlaj
V okolici šole v Marezigah sta neznanca otrokom ponujala brezplačne prigrizke in zaščitne maske. Foto: Nataša Hlaj

MAREZIGE > Dogajanje je policiji prijavilo tudi vodstvo Osnovne šole Ivana Babiča - Jagra Marezige, kjer nam je svetovalna delavka potrdila, da sta se dve neznani osebi smukali okrog šole in otrokom, kot omenjeno, brezplačno ponujali maske in slane palčke. Takšne prizore naj bi v zadnjem obdobju opazili tudi v okolici nekaterih drugih istrskih šol.

“Policisti so nemudoma odšli na kraj in pregledali širšo okolico, vendar vozila niso izsledili. Danes nadaljujejo z zbiranjem informacij. V naslednjih dneh bodo policisti na dogajanje v širši okolici še posebej pozorni,” je na našo poizvedbo odgovorila Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostmi na koprski policijski upravi.

“Staršem vsekakor svetujemo pogovor z otroki. Od neznanih oseb naj nikakor ne sprejemajo daril, prevozov ali kaj podobnega. O vsaki podobni zadevi naj takoj obvestijo starše ali zaposlene v šoli, ti pa policijo,” še svetujejo na policijski upravi.


Najbolj brano