Krožišče ni odneslo kala

Na vstopu v Opatje selo iz smeri Kostanjevice na Krasu gradijo krožišče, ki bo nared predvidoma do septembra. Zaradi gradnje velja delna zapora regionalne ceste.

 Foto: Alenka Ožbot
Foto: Alenka Ožbot

OPATJE SELO > Po prvotnih načrtih naj bi, da bi lahko uredili krožišče, porušili kal, ki je včasih služil za napajanje živine. Na željo domačinov ga bodo ohranili, le manjši bo. S krožiščem želijo umiriti promet in omogočiti varno vključevanje vozil v delu naselja, kjer bo v prihodnjih letih približno 30 novih stanovanjskih hiš.

Nekaj jih že gradijo, izdelan je občinski podrobni prostorski načrt za ureditev 2,1 hektarja zemljišča na robu vasi, ki predvideva 17 gradbenih parcel za eno- ali dvostanovanjske hiše. Poleg tega bo občina na svojem zemljišču v bližini ekološkega otoka uredila parcele še za sedem hiš. V okviru urejanja krožišča bodo zgradili še 100 metrov dolg pločnik. Gradnja krožišča bo stala približno 480.000 evrov, od tega jih bo direkcija za infrastrukturo zagotovila 410.000, občina pa 70.000 za pločnik, kanalizacijo in javno razsvetljavo.


Najbolj brano