Zmaga podaljšala upanje

Z današnjim slavjem proti Domžalam je Gorica še ohranila kanček upanja za obstanek v prvoligaški druščini. Za uvrstitev v kvalifikacije za ohranitev elitnega statusa pa bo v zadnjih treh krogih potrebovala pravi čudež.

Z današnjim slavjem proti Domžalam je Gorica še ohranila kanček 
upanja za obstanek v prvoligaški druščini.
Z današnjim slavjem proti Domžalam je Gorica še ohranila kanček upanja za obstanek v prvoligaški druščini. 

NOVA GORICA > Po sobotni zmagi Celja v Sežani je bilo jasno, da Novogoričane v boju za obstanek ohranja med živimi le uspeh proti Domžalam, ki so pred dvobojem v Športnem parku še upale tudi na preboj med prve tri. Zdesetkani domačini so se življenjsko pomembnega dvoboja lotili pogumno in bili za pristop hitro nagrajeni. Po globinski podaji Tineta Kavčiča in spretni podaji Žana Vipotnika je Lamin Colley ob neodločni domžalski obrambi prišel do neoviranega strela iz neposredne bližine, ki je Goričanom prinesel vodstvo in s tem dodaten zalet. Šokirani ravbarji so drugi zadetek prejeli že štiri minute kasneje, ko so domači zdrveli v hiter protinapad, ki sta ga mojstrsko zrežirala Tjaš Begić in Johan Nkama, hladnokrvni strelec pa je bil Mathias Oyewusi.

Vidno poparjeni gostje so se nato spustili v lov na znižanje zaostanka in prek Arnela Jakupovića preizkusili reflekse vratarja Uroša Likarja, ki je imel ob popolni ofenzivi rumenih obilo dela tudi v nadaljevanju prvega polčasa.

Dolgočasno pa ni bilo niti pred vrati gostov, saj je Gorica še naprej navduševala s hitrim pretokom žoge in nezbrane domžalske branilce pridno lovila na levi nogi. Da znata biti nevarna tudi ob postavljeni obrambi nasprotnikov, sta v zaključku potrdila Etien Velikonja in Žan Viponik. Strel izkušenega rezervista z razdalje 20 metrov je Ajdin Mulalić s težavo ukrotil, “bomba” mladega napadalca pa je ob zaključku najboljšega novogoriškega polčasa v sezoni zletela tik nad domžalskimi vrati.

Preveč bojevitega Aarona Kačinarija je domači strokovni štab med odmorom zamenjal z veteranom Goranom Cvijanovićem, ki je skupaj z razigranim Nkamo nekajkrat lepo zaposlil Begića in Vipotnika. Moč svoje desnice pa je v 55. minuti iz razdalje preizkusil tudi bočni branilec Adis Hodžić.

Žoga se je v drugih 45 minutah pričakovano več časa kotalila po domači polovici igrišča. Z vstopom Mattea Tomička so domači skušali dodatno strniti obrambno vrsto, ki je v 74. minuti kljub glasnim ukazom Aleksandra Jovića ob visokem skoku Damjana Vukliševića prvič pokleknila. Nekaj minut kasneje se je v matnem položaju znašel Idrijčan Dario Kolobarić, toda njegov volej je zletel mimo Likarjeve desne vratnice. Zadnje minute so prinesle številne mučne trenutke za domači bunker, ki ga domžalski jurišniki vendarle niso uspeli še drugič prebiti. Zadnja priložnost se je v 93. minuti ponudila Senijadu Ibričiću, a se je ob prostem strelu 18 metrov znova izkazal Likar, ki je žogo preusmeril v vratnico. “Postavil sem se v prežo in še pravi čas opazil, kam leti žoga. Na srečo se je od mojih rok odbila v vratnico. Teorija nas še vedno drži v igri. Mogoče smo skozi sezono dali premalo in nas sreča ni nagradila. Ekipa zagotovo ni slaba. V nogometu odločajo napake in mi smo jih očitno naredili preveč. Kljub vsemu se ne bomo predali do konca,” je pojasnil Likar. Upanje na mesto v dodatnih kvalifikacijah za Gorico tako ostaja živo vsaj do sobote in gostovanja v Ljudskem vrtu.

* Športni park, brez gledalcev, sodniki: Šmajc, Smej, Skok.

* Strelci: 1:0 Colley (8.), 2:0 Oyewusi (12.), 2:1 Vuklišević (74.).

* Gorica: Likar, Paljk, Zirdum, T. Kavčič, Hodžić, Begić (od 79. Mlinarić), Nkama, Kačinari (od 46. Cvijanović), Oyewusi (od 25. Velikonja), Vipotnik (od 79. Baruca), Colley (od 64. Tomiček).

* Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Klemenčič, Vuklišević, Podlogar, Käit, Markuš (od 46. Pišek), Ibričić, Svetlin (od 46. Kolobarić), Jakupović, Vuk (od 85. Saitoski).

* Rumeni kartoni: Kačinari, Colley, Zirdum, Nkama, Mlinarić; Markuš, Saitoski.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano