Izolani zasenčili Ljubljančane

Obračun modro-belih ekip z dna lestvice se je pričel obojestransko previdno. Že kmalu je postalo jasno, da domača ekipa v preloženi tekmi 15. kroga išče svoje priložnosti s potrpežljivo igro v napadu, Ljubljana pa je odgovarjala z izjemno hitrimi prehodi prek sredine igrišča. Domačini so bili v prvem polčasu za odtenek boljši, povedli so tudi z 10:7, na odmor pa so vseeno odšli le z zadetkom prednosti.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Izolani, ki so morali tekmo nujno dobiti za pobeg z dna, so v drugem polčasu pokazali, iz kakšnega testa so. Takoj so strnili vrste v obrambi in v napadu pričeli zadevati kot za šalo. Hitro so ušli na pet golov prednosti in prednost povečevali do 28:20 v 50. minuti. Izolani so vseskozi igrali potrpežljivo, na dolge napade in izkoriščali vrzeli, ki so se pojavljale v obrambi Ljubljane. Prav na ključni tekmi sezone so tako prikazali najboljšo letošnjo predstavo in z zmago ušli na dvanajsto mesto, ki ob koncu sezone prinaša obstanek.

“To je tudi prva tekma, ki smo jo res vseh 60 minut odigrali zbrano, drugače so nas vedno spremljala številna nihanja v igri. Držali smo se tako v obrambi kot tudi v napadu, igrali preudarno in moštveno, kar nam je odprlo pot do pomembne zmage,” je dejal igralec Izole Jan Peharc.

* Športna dvorana, brez gledalcev, sodnika: Žitnik in Majer.

* Butan plin Izola: Alessio, Kocjančič, Postogna, Jurič 4, Brumen 2, Smej 1, Gorela 4, Poberaj 2, Miklavec 10 (2), Nikolić 9 (3), Pernovšek, Demšar, Orbanič, Mijatović, Peharc, Bekrić.

* Ljubljana: Grudnik, Zorn, Lukman 3, Jaklič, Pintar 4, Arih, Stopar 4, Makivić 1, Žabjek, Šiško 4, Planinc 4 (2), Erak 5 (5), Kolmančič 1, Leskovar, Tomšič 2, Pikovnik.

* Sedemmetrovke: Butan Plin Izola 8 (5), Ljubljana 8 (7).

* Izključitve: Butan Plin Izola 14, Ljubljana 14 minut.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano