Vlomilec udaril lastnika in mu izbil zob

Ob 1.40 ponoči je nekdo vlomil v hišo v Parecagu, sprožil se je alarm. Lastnik je vlomilcu poskusil preprečiti beg, a ga je osumljeni udaril in mu pri tem izbil zob. Vlomilec je pobegnil, pred hišo pa so ostali predmeti, ki jih je želel odnesti.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Včeraj ob 11.50 je bila policija obveščeni o prometni nesreči v podhodu v Semedeli. Kolesar je zbil osemletnega otroka, ki je bil v skupini šolskih otrok, zatem pa odpeljal proti Kopru. Otrok je padel in se poškodoval. Kolesar naj bi bil star okoli 40 let, visoke in vitke postave, oblečen je imel fluorescentni anorak. Vse, ki bi o nesreči karkoli vedeli, policija prosi, da zaradi razjasnitve okoliščin pokličejo številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Ukradel rabljene vodovodne števce

V Ilirski Bistrici je nekdo ukradel plastičen zaboj, v katerem je bilo približno petindvajset rabljenih vodomernih števcev. Javno podjetje je oškodovano za 1000 evrov.

Čez mejo s ponarejenim PCR testom

Včeraj ob 21. uri so policisti na mejnem prehodu Dragonja obravnavali ponarejen PCR test. Državljana Slovenije se sumi storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin.

Motorist si je zlomil nogo

Ob 21.30 je v Gažonu padel mopedist. 43-letni voznik mopeda piaggio je zaradi neprimerne hitrosti pripeljal čez talno hitrostno oviro in padel. Po prvih podatkih si je zlomil nogo. Odrejen mu je bil strokovni pregled. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli.

Vozniško dovoljenje so mu začasno odvzeli

VČeraj ob 21.45 so v Petelinjah ustavili 40-letnega voznika avtomobila iz Postojne. Zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, je bil opravljen test z indikatorjem, ki je pokazal prisotnost kanabisa. Odrejen mu je bil strokovni pregled v zdravstvenem domu Postojna, kjer je zdravnica potrdila prisotnost prepovedanih drog. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalno čez mejo

Policisti so na območju koprske policijske uprave v zadnjih 24 urah obravnavali v Dekanih dva državljana Sirije, pri Črnotičah pa devet državljanov Turčije in državljana Albanije.

Vozilo so mu zasegli

Včeraj ob 21.50 so policisti v Cerknem ustavili voznika neregistriranega kolesa z motorjem. V nadaljevanju postopka so ugotovili, da mladoletnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Srna na cesti

Danes ob 5.40 je bila policija obveščena, da je voznica avtomobila znamke kia povozila srno na lokalni cesti med naseljem Lože in Vipavo. Na vozilu je nastala škoda. Za poginulo srno je kasneje poskrbel član tamkajšnje lovske družine. Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.


Najbolj brano