V Lonjerju odkrili več zanemarjenih psov

Tržaški policisti so v sodelovanju z zdravstvenim podjetjem Asugi v Lonjerju odkrili štiri zapuščene odrasle pse in sedem mladičev. Na vrtu stanovanjske hiše so namreč po preiskavi, ki jo je odredilo državno tožilstvo po opozorilu sosedov, opazili pitbula, ki je bil s kratko verigo privezan na okensko ograjo. V skladišču na vrtu pa je bila samica pitbula s sedmimi mladiči, starimi pet dni. V hiši sta bila v dveh različnih sobah maltežan in še en pitbul, poroča Primorski dnevnik.

Fotografija je simbolična. Foto vir: pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto vir: pixabay.com 

TRST > Lastnica je hišo zapustila pred enim mesecem in varstvo psov zaupala moškemu, ki je v socialno-ekonomski stiski. Osumljena je trpinčenja živali.

Največ težav so imeli pri obladovanju privezanega pitbula. Ta je pred nekaj meseci do smrti napadel manjšega psa, ki je živel v isti hiši. Zasegli so ga in odnesli v občinsko zavetišče. Pitbulu, ki je bil v sobi, so veterinarji za pregled morali dati pomirjevalo. Ostale pse so skrbno pregledali in jih primerno namestili, skrbniku pa ponudili pomoč, še dodaja Primorski dnevnik.


Najbolj brano