V sredo 18,3-odstotni delež pozitivnih testov

Včeraj so ob 4228 opravljenih PCR testih potrdili 774 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil 18,3-odstoten. V bolnišnicah so včeraj umrli trije bolniki s covidom-19.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

SLOVENIJA > Vrednost sedemdnevnega povprečja novih okužb je po podatkih, ki jih je na vladni novinarski konferenci predstavila Maja Bratuša, 729. (včeraj 750).

Včeraj so opravili tudi 27.806 hitrih antigenskih testov, katerih pozitivne izide naknadno preverjajo s PCR testi.

V bolnišnicah se danes zdravi 551 bolnikov s covidom-19 (včeraj 560), 139 jih potrebuje intenzivno nego (včeraj 141). Včeraj so na covid oddelke sprejeli 45 bolnikov, iz bolnišnic pa so jih odpustili 51. Tri osebe s covidom-19 so včeraj umrle.

Podatki o 14-dnevni in sedemdnevni incidenci kažejo, da ima najslabšo epidemiološko sliko še vedno primorsko-notranjska statistična regija, najboljšo pa obalno-kraška.

Kljub nekoliko spodbudnejšim podatkom pogoja za prehod v rumeno fazo epidemije še nista izpolnjena. Vlada je tako na včerajšnji seji presodila, da razmere še niso zrele za dodatno sproščanje ukrepov. Nekoliko je spremenila zgolj odlok o zbiranju ljudi, ki po novem določa, da je na javnih prireditvah in shodih v zaprtih prostorih dovoljena ena oseba na 20 kvadratnih metrov površine (doslej je veljalo ena oseba na 30 kvadratnih metrov). Na javnih prireditvah in shodih na prostem ostaja v veljavi omejitev na največ deset udeležencev.


Najbolj brano