Zgodbe iz lonca

Da bi pomagali gostincem, ki po mesecih mirovanja nestrpno čakajo na stik z gosti, so v občini Miren-Kostanjevica pripravili kampanjo Zgodbe iz lonca. V času špargljev se bodo lokalni gostinci prek družbenih omrežij predstavljali s svojimi recepti, pripravili so tudi nagradno igro.

Na špargljih v občini gradijo  zgodbo o prepoznavnosti lokalne 
kulinarične ponudbe.
Na špargljih v občini gradijo zgodbo o prepoznavnosti lokalne kulinarične ponudbe. 

MIREN-KOSTANJEVICA > Zgodbe iz lonca bodo v akciji Turizma Miren-Kostanjevica, ki bo trajala od 24. aprila do 31. maja, pripovedovali v družbi kuharskih šefov iz Mirna, Orehovelj, Opatjega sela in Bilj ter nosilca Michelinove zvezdice Tomaža Kavčiča. “Vsak ponedeljek bomo na facebook in instagram strani destinacije Miren Kras najavili kuharski izziv, v katerem bo gostinec do petka pripravil krožnik za posebnega gosta iz vrst znanih slovenskih osebnosti. Kdo bo preizkušal njegove kuharske spretnosti in slastnost jedi, bo javnost lahko ugibala v nagradni igri Ugani kdo pride k meni na večerjo?,” razlaga direktorica Turizma Miren-Kostanjevica Ariana B. Suhadolnik.

Med pravilnimi odgovori bodo izžrebali tedenskega nagrajenca, ki bo prejel bon za kosilo ali večerjo za dve osebi v gostilni, ki se bo predstavila, ter knjigo receptov Šparglji-beluši.

Namen kampanje je predvsem podpora gostincem, ki po dolgih mesecih mirovanja in velike ekonomske, pa tudi psihološke stiske, nestrpno čakajo na ponoven stik z gosti. “In priložnost, da nas znova popeljejo na nepozabna kulinarična popotovanja. V maju in juniju z jedmi iz gojenih in divjih špargljev, kasneje pa z vrhunskimi krožniki iz drugih zdravih, lokalnih, sezonskih sestavin, “ poudarja Ariana B. Suhadolnik.


Najbolj brano