Sežancem posijalo sonce

Današnji dvoboj 29. kroga prve SNL v sončni in vetrovni Sežani je nogometašem Tabora prinesel dragoceno zmago proti Muri, s katero so se približali neposrednemu obstanku med elito.

 Foto: STA
Foto: STA

SEŽANA > V pričakovano izenačenem obračunu so svoje napade mirneje gradili Prekmurci, medtem ko so se Kraševci ponovno zatekli k preverjenemu receptu - hitri transformaciji po odvzeti žogi. Domačim je z roba igrišča glasno poveljeval Igor Božič. Za razliko od obračuna s Koprčani sta mesto v konici napada od prve minute zasedla Aldair Djalo in Dino Stančič, temeljito preobrazbo pa je doživela tudi zadnja vrsta, v kateri je svoje mesto našel povratnik po poškodbi Antonio Azinović.

Če se je novembrski medsebojni obračun v Sežani končal brez zadetkov, je bilo tokrat že v 16. minuti jasno, da se jesenski scenarij ne bo ponovil. Močan strel Luke Bobičanca z roba kazenskega prostora je sicer uspešno blokiral Klemen Nemanič, a se je žoga odbila naravnost na nogo Žana Karničnika, ki je matiral Jana Koprivca. Domača enajsterica je odločno odgovorila in že pet minut kasneje izenačila. Nepredvidljivi Djalo je po uspešnem preigravanju z leve strani poslal žogo pred gostujoča vrata, kjer je bil na pravem mestu Stančič in po strelu z glavo izničil Murino prednost.

Zaključek prvega polčasa je minil ob terenski pobudi gostov ter nekaj polpriložnostih na obeh straneh.

Že v peti minuti nadaljevanja so gostje ostali brez branilca Dragana Lovrića, saj mu je sodnik Nejc Kajtazović po posredovanju pomočnikov morda malce prestrogo pokazal drugi rumeni karton ob kontaktu s Stančičem na sredini igrišču. Z igralcem več so domačini zaigrali pogumneje in skušali razširiti Murino obrambo. Z vstopom Marka Krivičića je sežanska igra pridobila na kombinatoriki, domači strokovni štab pa je odločilno potezo povlekel v 78. minuti, ko je na igrišče poslal Christosa Rovasa. Grški napadalec je že nekaj sekund po vstopu izsilil enajstmetrovko, ki jo je sam hladnokrvno realiziral in s tem odprl vrata do prve zmage proti Muri po 21 letih. V 86. minuti jo je po podaji Krivičića iz kota in nebeškem skoku potrdil Azinović. “Veseli me, da smo se pobrali po porazu v Kopru. Odlično smo reagirali po prejetem zadetku, na koncu pa je naš pritisk obrodil sadove,” se je po tekmi smejalo Božiču.

* Stadion Rajko Štolfa, sodniki: Kajtazović, Pospeh, Vojska.

* Strelci: 0:1 Karničnik (16.), 1:1 Stančić (21.), 2:1 Rovas (80., 11-m), 3:1 Azinović (86.).

* CB Tabor Sežana: Koprivec, Azinović, Nemanič, Ristić, Briški, Grobry (od 71. Krivičić), Makoumbou, Salkić, Sever (od 78., Ndzengue), Stančić (od 78. Rovas), Aldair (od 82. Tolić).

* Mura: Obradović, Kous, Gorenc, Lovrić, Šturm, Horvat (od 84. Žižek), Kouter (od 84. Ouro), Karničnik, Bobičanec (od 90. T. Cipot), Pucko (od 63. Klepač), Maruša (od 63. K. Cipot).

* Rumeni kartoni: Azinović, Briški, Krivičić; Lovrić, Karničnik, Šturm.

* Rdeč karton: Lovrić (48.).


Najbolj brano