Koprčani do domače zmage

Nogometaši Kopra so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (0:0).

Koper bo v 29. krogu v sredo gostoval pri Olimpiji, Tabor pa bo 
gostil Muro. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Koper bo v 29. krogu v sredo gostoval pri Olimpiji, Tabor pa bo gostil Muro. Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Koprčani so po bledem vtisu, ki so ga doslej pustili v spomladanskem delu, tokrat prišli do zmage, po kateri so sicer ostali na petem mestu, a so le točko za četrtouvrščenimi Domžalami. Tabor, ki bo po novem igral z novim trenerjem Sabitom Šljivo, danes je tekmo še vodil Igor Božič, ostaja sedmi.

Stadion Bonifika, brez gledalcev, sodniki: Perić, Kordež, Kasapović.
Strelec: 1:0 Mulahusejnović (56.).
Koper: Adam, Rajčević, Palčič, Knežević, Mišić, Cerovec, Pejić, Caimacov (od 90. Dodlek), Žužek, Barišić (od 89. Vekić), Mulahusejnović (od 78. Vršič).
CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić (od 46. Ovsenek), Nemanič, Hlad, Krivičić, Makoumbou (od 80. Stare), Mihaljević (od 21. Tolić), Kouao, Sever, Ndzengue (od 59. Djalo Aldair), Rovas (od 59. Stančič).
Rumeni kartoni: Caimacov, Barišić, Mulahusejnović; Kouao.
Rdeči karton: /.

V prve pol ure si ekipi na Bonifiki nista priigrali resne priložnosti, je pa v 32. minuti imel izjemno Maks Barišić, ki je bil sam pred prazno mrežo, a se je zapletel, tako da je ostalo pri 0:0. Pri Kopru, ki je pogrešal kaznovanega Stefana Stevanovića, je v 39. minuti nevarno meril še Nardin Mulahusejnović, njegov strel z glavo je ustavil Jan Koprivec.

Pri Taboru, kjer sta zaradi kazni manjkala Mihael Briški in Erik Salkić, pa je v 38. minuti poskusil Hristos Rovas, toda David Adam je bil na mestu, tako kot tudi ob poskusu Antoina Makoumbouja, ki je v 44. minuti sprožil z 18 metrov.

V drugem polčasu je v 50. minuti z leve strani poskusil Fahd Ndzengue, a je bil Adam znova dobro postavljen. V 56. minuti pa so Koprčani povedli, najprej je Matej Palčič s strelom z glavo žogo poslal v prečko, odbito žogo pa je v mrežo poslal Milahusejnović, ki je tako dosegel svoj 12. zadetek sezone in je prvi strelec lige.

V 63. minuti je na drugi strani malce premalo natančno z roba kazenskega prostora streljal Dino Stančič, deset minut pozneje je Djalo Aldair s 25 metrov močno streljal, Adam pa je bil pripravljen tudi na ta izziv, v 80. pa je z glavo zgrešil še Miha Hlad.

Koper bo v 29. krogu v sredo gostoval pri Olimpiji, Tabor pa bo gostil Muro.


Najbolj brano