Merklova cepljena s cepivom AstraZenece

Nemška kanclerka Angela Merkel je bila danes cepljena s prvim odmerkom cepiva AstraZenece proti covidu-19, je na twitterju sporočil njen tiskovni predstavnik Steffen Seibert.

Angela Merkel Foto: STA
Angela Merkel Foto: STA

BERLIN > “Cepljenje je ključno, da bomo premagali pandemijo,” je glede na sporočilo Steffena Seiberta poudarila Angela Merkel. Zahvalila se je tudi vsem, ki sodelujejo v procesu cepljenja proti covidu-19.

S cepivom britansko-švedskega proizvajalca AstraZeneca se je 1. aprila cepil tudi nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier.

V Nemčiji so se sicer odločili, da bodo s cepivom AstraZenece cepili samo osebe, starejše od 60 let. Merklova jih ima 66, Steinmeier pa 65.

Merklova je tudi dolgo vztrajala, da se bo cepila, ko bo prišla na vrsto na podlagi načrta, ki je bil sprejet na ravni države. Starejše od 60 let so začeli cepiti v začetku tega meseca.

V Nemčiji so sicer do danes proti covidu-19 z najmanj enim odmerkom cepili okoli 15,4 milijona ljudi, kar je okoli 18,5 odstotka prebivalstva. 5,35 milijona ljudi oz. 6,4 odstotka pa jih je prejelo tudi drugi odmerek, navaja nemška tiskovna agencija dpa.


Najbolj brano