V Novi Gorici tudi protest proti vladnim ukrepom za zajezitev epidemije

Kot po drugih mestih v Sloveniji se je tudi v Novi Gorici danes zgodil protest proti vladnim ukrepom za zajezitev epidemije. Policija je popisala nekatere udeležence.

Z današnjega protestnega shoda v Novi Gorici Foto: Ambrož Sardoč
Z današnjega protestnega shoda v Novi Gorici Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > Več ducatov ljudi, morda tudi 100, je popoldne na Bevkov trg v središču Nove Gorice prišlo na protestni shod. Izražali so dvom v resničnost razsežnosti epidemije covida-19 in posledic in v verodostojnosti podatkov, na podlagi katerih se podaljšujejo izredne razmere. Izpostavili so nezakonitost in nelogičnosti protikoronskih ukrepov. Podoben shod se je na Primorskem zgodil tudi v Kopru, bili so napovedani še v Ljubljani, Kranju, Trbovljah, Novem mestu, Mariboru in tudi v Ajdovščini.

Med drugim so zbrani sredi Nove Gorice izpostavili, da država kot obvezne razlaga ukrepe, ki so le priporočila, ter jih uvaja mimo zakonov. Zanesljivost covid-19 testov je zelo vprašljiva, menijo, torej je lahko vprašljiva tudi statistika o okužbah, opozarjajo.

Dve do tri ure trajajoči shod je bil povsem miren, zaključilo ga je posredovanje policije. Skupina policistov je skušala legitimirati zgolj posamezne udeležence shoda, ki naj bi kršili prepoved združevanja. To se je izkazalo kot sporno že na protestih v Novi Gorici februarja.


Najbolj brano