Na sežanski osnovni šoli v karanteno še dva razreda

Po ponedeljkovih testiranjih in potrjeni okužbi z novim koronavirusom pri še dveh učencih Osnovne šole Srečka Kosovela v Sežani so v karanteno poslali še dva razreda. V karanteni je 18 od skupno 39 razredov. Okužbo z novim koronavirusom so potrdili pri okrog 30 učencih in štirih zaposlenih na šoli.

V. d. ravnateljica OŠ Srečka Kosovela Bojana Škabar in poveljnik 
regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk  Foto: Helena Race
V. d. ravnateljica OŠ Srečka Kosovela Bojana Škabar in poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk  Foto: Helena Race

SEŽANA > Pouk na sežanski osnovni šoli kljub temu poteka nemoteno, seveda ob spoštovanju vseh predpisanih zaščitnih ukrepov, je povedal poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk. Danes dopoldan bodo testirali še dodatne morebitne okužene otroke, tako da se bo število že popoldan lahko ponovno spremenilo.

Po besedah v. d. ravnateljice Bojane Škabar ukrepajo takoj, ko izvejo za potrjeno okužbo učenca. Vsem staršem učencev iz njegovega razreda pošljejo SMS sporočilo ter jih obvestijo, da bodo učenci delo nadaljevali na daljavo. Starše tudi usmerijo k spremljanju dodatnih obvestil v eAsistentu, kjer jih obveščajo o navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, o stikih ter o nadaljnjem poteku pouka.

V. d. ravnateljice je starše ob tem še pozvala, naj v šolo pošiljajo le zdrave otroke, saj se je dogajalo, da so k pouku prihajali tudi učenci z znaki prehlada.

O morebitnih okužbah na šoli obveščajo tudi zaposlene, ti pa potem preverijo, ali so bila upoštevana vsa navodila, kot so prezračevanje, maske in medsebojna razdalja, v nasprotnem primeru jim svetujejo samoizolacijo, je pojasnila Škabarjeva. Na šoli imajo sicer 105 zaposlenih, od tega se jih je 12 cepilo proti covidu-19, 18 pa je bolezen že prebolelo.


Najbolj brano