Slovan je prekinil zmagoviti niz koprskih rokometašev

Članska vrsta RD Butan plin Izola je tokrat kljub zamenjavi na trenerski klopi doživela visok domač poraz proti Dobovi. Koprčani pa so po seriji petih zaporednih februarskih zmag ob gostovanju na Kodeljevem morali priznati premoč domačega Slovana.

Za sicer borbene Izolane je bila tudi obramba  Dobove pretrd 
oreh. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Za sicer borbene Izolane je bila tudi obramba Dobove pretrd oreh. Foto: Tomaž Primožic/FPA

Prva DRL moški

Grosist Slovan : Koper 29:25 (15:13)

Športna dvorana Kodeljevo sodnika Kržan in Romih.

Najboljši pri Grosist Slovanu: Selaković 16 obramb, Tufegdžić 8 golov, Topolovec 6, Martinovič 5. Trener: Aleš Repina.

Koper: Jelovčan (8 obramb), Logar (1), S. Slatinek Jovičić 7, Dolenc, M. Žagar 4, Pavlović 1, Poklar 5, Konjevič, Moljk, Smolnik, Muminović, Sanabor, Marić, Makuc 2, Kete 4, Breznikar 2. Trener: Uroš Rapotec.

Izključitve: Slovan 10, Koper 8 minut; 7-m: Slovan 7 (4), Koper 7 (6).

LJUBLJANA Koprčani pred gostovanjem sicer niso podcenjevali nasprotnika, vseeno pa se jim tokrat načrti niso izšli. Rumeno-modri so sicer prvi povedli, a so domačini takoj odgovorili in sami prešli v prednost. Po seriji zaporednih obramb razpoloženega domačega vratarja je Slovan ušel na 9:6, a je koprska ekipa strnila vrste in v 20. minuti je bil izid spet izenačen. Koprčani so v zadnjih tednih vselej prevladovali v končnicah polčasov, tokrat pa so bili domačini že v prvem delu igre za odtenek boljši. Ob odmoru je bilo 15:13.

Ekipi sta si bili enakovredni tudi v prvih minutah drugega polčasa. Nato pa je med 38. in 43. minuto sledila kriza v vrstah Kopra, kar so rokometaši Slovana spretno izkoristili z delnim izidom 4:0 ušli na visokih pet golov naskoka in Slovan je lahko nadziral tekmo do končne zmage. Ob 16 obrambah vratarja Roka Selakovića je bila pot do nje precej lažja.

“Pričakovali smo, da bomo naredili še korak naprej, a nam tokrat ni šlo. Enostavno nismo bili pravi in Slovan je zasluženo zmagal. Igramo v ligi, kjer lahko vsak premaga vsakega in če nisi stoodstoten, hitro sledi kazen,” je po koncu zmagovitega niza dejal koprski trener Uroš Rapotec. SJ

Butan plin Izola : Dobova 22:32 (11:15)

Dvorana v Kraški ulici sodnika Žitnik in Majer

Butan plin Izola: Postogna (5 obramb), Kocjančič (4), Alessio (1), Jurič 6, Brumen, Smej, Gorela 2, Poberaj 1, Miklavec 2, Nikolić 7, Pernovšek, Demšar, Orbanić 2, Mijatovič, Peharc 2, Bekrič. Trener: Peter Božič.

Najboljši pri Dobovi: Sintič 8 golov, Glaser 5, Šibanc 4, Leben 7 obramb. Trener: Damjan Radanovič.

Izključitve: BP Izola 2 minuti, Dobova 2; rdeči karton: Košir (Dobova). 7-m: BP Izola 0, Dobova 5 (3).

IZOLA V domačem taboru so med tednom poskusili s šok-terapijo v obliki zamenjave na trenerski klopi, a vsaj na sobotnem dvoboju z Dobovo novost ni dala otipljivih rezultatov. Izolani so bili sicer v uvodnih minutah tekme enakovredni gostom, v 20. minuti so zaostajali le za dva gola, ob polčasu pa je bilo že 11:15. Tudi začetek drugega dela je minil v znamenju gostov, saj so domači rokometaši v prvih dvanajstih minutah zabili le dva zadetka, medtem pa je Dobova ušla na neulovljivih deset golov prednosti. Tekma je bila tako predčasno odločena, razlika pa se do končnega rezultata 22:32 ni več prav veliko spreminjala. Omeniti pa velja statistiko, po kateri so Izolani zabeležili le eno izključitev, niso pa si izborili nobene sedemmetrovke.

“V napadu smo sicer igrali precej disciplinirano, kot smo se dogovorili, a kaj, ko smo na tej tekmi skupno zapravili 23 strelov. Če bi zgrešili pol manj, oziroma, če bi bilo naše povprečje običajno, bi se tekma zagotovo odvila drugače. Srečanje bomo še dobro analizirali, vendar so se v individualni obrambni postavitvi zagotovo dogajale napake,” je povedal novi trener Izolanov Peter Božič.

Izolska ekipa ostaja zadnja na lestvici, reprezentančni premor pa ji bo prišel kot naročen za dvig strelske forme, strnitev vrst in izboljšave pri igri v obrambi. Sicer pa tudi novi trener nima čarobne palice - brez znoja ne bo uspehov. SJ

Prva A DRL ženske

21. krog je sicer minil brez preloženega derbija med Krimom in ajdovskim Mlinotestom, zato pa je pri dnu še bolj zapletel točkovno gnečo. Velenjčanke so sedaj uvrščene pred Izolankami in Koprčankami, tik za njimi pa so Litijanke. Četverico čaka ogorčen boj za obstanek.

Trgo ABC Izola : Z'dežele Celje 16:19 (8:8)

Dvorana v Kraški ulici brez gledalcev, sodnika Krt in Knez.

Trgo ABC Izola: Štritof, Strajnar, Cepič, Mujanović 4, Hodžić 4, Krese 3, Treven 3, Taeng On Čokelc 1, Lukić 1, Nadarević, Berzelak, Peharc. Trener: Borut Hren.

Sedemmetrovke - Trgo ABC Izola 6:4, Z Dežele Celje 7:5; izključitve - Trgo ABC Izola 12 minut, Z Dežele Celje 10.

Izola Domačinke, ki se borijo za obstanek, so bile večji del tekme blizu, da četrti ekipi prvenstva iztrgale vsaj točko ali pa še kaj več. Obramba je ves čas delovala odlično, v napadu pa sta Izolankam v končnici tekme pošla moč in natančnost V prvem polčasu so imele pobudo domačinke. Teja Treven in Maja Krese sta poskrbeli za začetno vodstvo. V nadaljevanju je šlo bolj na tesno, a so Izolanke na vsako izenačenje odgovorile z zadetkom. Sredi polčasa so po uspešnih akcijah Sare Hodžić prišle do dveh golov prednosti, a veselje ni trajalo dolgo. Celjankam je tudi po zaslugi izkušene Lee Krajnc (doma iz Sečovelj), ki je dosegla dva gola, uspel preobrat, Primorke pa so pred odmorom še uspele izenačiti.

Teja Treven je v soboto mrežo Celjank zatresla trikrat.

Ključno obdobje tekme se je zgodilo v prvih devetih minutah drugega polčasa, ko so domačinke ob ostri celjski obrambi strelsko povsem odpovedale. Gostje so medtem po prestreženih žogah prišle do štirih lahkih zadetkov in takšne prednosti na tekmi trdih obramb fizično močnejše Štajerke niso več izpustile iz rok. Primorke so sicer 15 minut pred koncem resno napadle in po zadetku Teje Treven prišle na le gol zaostanka (12:13), naprej pa ni šlo.


Najbolj brano