V Gorico se ne bo šlo več čez Erjavčevo

Kot je znano, bo v skladu z odlokom vlade od ponedeljka čez mejo mogoče le čez mejna prehoda na Vrtojbi in Erjavčevi ulici, ki ju je vlada opredelila kot vstopni točki. A na Erjavčevi je nastal zaplet.

NOVA GORICA > Občina Gorica bo ravno v ponedeljek zaprla Škabrijelovo ulico, ki je podaljšek Erjavčeve na italijanski strani. Zaprta bo do 8. junija.

Kot so potrdili, je ne zapirajo zaradi ukrepov, povezanih z epidemijo, ampak bodo tam začeli gradbena dela v okviru projekta Potok Koren, s katerimi bodo prenovili kanalizacijski sistem in odvodnjavanje padavinskih vod v tem delu mesta.

V času zapore bodo do domov oziroma poslovnih prostorov v tej ulici lahko dostopali le stanovalci oziroma zaposleni, možen pa bo tudi prehod za pešce in kolesarje. To v zadrego spravlja vse, ki se na delo ali po opravkih čez ta prehod vozijo z avtomobili.

Na novogoriški občini pravijo, da bo obvoz zanje urejen preko nekdanjega maloobmejnega prehoda Solkan. A to mora potrditi še vlada, saj omenjenega prehoda vlada ni opredelila kot vstopno točko.


Najbolj brano