Iz Španije s travo preko Gorice

Goriški policisti so v noči na nedeljo aretirali 41-letnega voznika tovornjaka s polpriklopnikom iz Ljubljane. Ustavili so ga na regionalni cesti, ki iz Červinjana pelje proti Gorici. Tovornjak so pregledali goriški kriminalisti in patrulji obmejne policije. Kot so ugotovili, je bilo v tovornjaku z ljubljansko registrsko tablico skupno 52,115 kilograma marihuane visoke kakovosti.

V tovornjaku so policisti našli več kot 50 kilogramov maihuane. Foto: Questura di Gorizia
V tovornjaku so policisti našli več kot 50 kilogramov maihuane. Foto: Questura di Gorizia

GORICA > Goriškim kriminalistom je v soboto okoli polnoči slovenski polpriklopnik padel v oči zato, ker je sredi noči vozil po regionalni cesti. Med tem sta patrulji obmejne policije izvajali poostren nadzor nad nezakonitim priseljevanjem na parkirišču pred gostilno Al Cjavedal v Vilešu. S kriminalisti so se dogovorili, da slovenski tovornjak ustavijo in ga pregledajo.

Trava v športnih torbah in med tovorom

Ko so tovornjak z ljubljanskimi registrskimi oznakami ustavili, je 41-letni šofer iz Ljubljane policistom izročil svoje osebne dokumente in transportno dokumentacijo. Policisti so ugotovili, da je Ljubljančan nekaj dni pred tem naložil dva tovora v dveh različnih krajih v Španiji. V prvem primeru je šlo za mehanske dele, v drugem pa za razne avtomobilske rezervne dele.

Po poročanju Primorskega dnevnika so se zaradi pozne ure, neobičajne poti po stranskih cestah in opazne zaskrbljenosti šoferja med preverjanjem dokumentov policisti odločili, da podrobneje pregledajo tudi notranjost tovornjaka. Dva policista sta vstopila v kabino in zagledala dve veliki črni športni torbi, ki sta ležali na postelji za šoferjevim sedežem. Policista sta torbi odprla in v njej našla več prozornih najlonskih vreč, polnih posušenih zelenih delcev rastlin z značilnim vonjem po konoplji.

V 48 vrečah 52 kilogramov trave

Šoferju so nemudoma odvzeli prostost, mu zasegli nedovoljen tovor in ga odpeljali na goriško kvesturo, kjer so najlonske vreče prešteli in stehtali. Skupno so našteli 48 vreč, vsaka pa je tehtala nekaj več kot en kilogram. Skupno je tako Slovenec v tovornjaku prevažal dobrih 52 kilogramov droge. Prve analize zasežene marihuane so pokazale, da je bila zelo visoke kakovosti, kar so preiskovalci tudi pričakovali glede na njen zelo močan vonj.

Slovenskega državljana, ki je vozil tovornjak, so za tem aretirali in ga odpeljali v goriški zapor, kriminalisti pa s preiskavo nadaljujejo. Med drugim preverjajo, kje je 41-letni Ljubljančan nabavil marihuano in komu jo je nameraval izročiti oziroma prodati.


Najbolj brano