V novi številki Primorskih novic preberite

Visokotehnološko podjetje Instrumentation Techno logies, eden vodilnih svetovnih ponudnikov napredne instrumentacije na področju pospeševalnikov osnovnih delcev in protonske terapije, ima novega lastnika.

Solkansko visokotehnološko podjetje  Instrumentation Techno 
logies  ima novega lastnika. Foto: Leo Caharija
Solkansko visokotehnološko podjetje Instrumentation Techno logies ima novega lastnika. Foto: Leo Caharija

Nevarna zapuščena hiša sredi Kopra

Inšpekcijski ukrep za hišo na Gimnazijskem trgu, ki ogroža ljudi in okolico.

Z novogradnjo OŠ Škofije kandidirajo tudi za državni denar

Koprska občina se je na državni razpis za sofinanciranje naložb v vrtcih in osnovnem šolstvu prijavila s projektom novogradnje OŠ Oskarja Kovačiča Škofije in prizidkom k OŠ Dušana Bordona v Semedeli.

Med sprehodi bodo spoznavali ribe

Ob Tolminki bodo uredili tematsko pot o dediščini ribištva z učnim gradivom za šolarje.

Defibrilatorji še kar neopazno izginjajo

Kraje defibrilatorjev na severnem Primorskem se nadaljujejo.

Zamaskiran v nindžo ropal za 50 evrov

Nenavaden rop v samskem domu v Postojni.

Na gimnazijah opažajo, da posledice šolanja na daljavo niso dramatične

V okviru sprejemanja ukrepov za zajezitev epidemije naj bi vlada v sredo odločala o tem, ali se bodo v šolske klopi vrnili tudi vsi dijaki. Na vipavski škofijski in tolminski gimnaziji se jih seveda veselijo, ugotavljajo pa, da zaradi pouka na daljavo ni velikih lukenj v znanju.

V javne stavbe lesena okna?

V Sloveniji predelamo 1,5 milijonov kubičnih metrov lesa. Če bi predelavo do leta 2030 podvojili in les predelali v izdelke z višjo dodano vrednostjo, bi to prineslo ne le povečanje prihodkov in števila zaposlenih v panogi, temveč tudi znatno zmanjšanje emisij toplogrednih plinov.

Skrbnikom lipicancev višje plače

Nova organizacija in sistemizacija delovnih mest v Kobilarni Lipica je prinesla za petino višje plače konjarjem, jahačem, kočijažem in drugim zaposlenim.

Kraški kali: obnova ali novogradnja?

Mnenja, kako obnoviti, če sploh, kraški kal, so različna: eni zagovarjajo celovit gradbeni poseg v kal, drugi se nad tem zgražajo.

Za Evropo še hud boj

Sredi meseca bodo prvoligaši za tri tedne odšli na počitek, do takrat pa bodo namesto predvidenih dveh odigrali še tri kroge.

Oči vesele in srca pogumna

V teh negotovih časih nas “tolaži in združuje tisto, kar v življenju največ pomeni - človeška bližina, ki jo lahko začutimo tudi skozi umetnost”, so zapisali v ljubljanski Drami in spletno knjižnico za ranljive skupine odprli s poezijo vrhov slovenske moderne, tako duhovito kakor presunljivo.


Najbolj brano