Na primorski avtocesti proti Kopru več ur zastoji zaradi prometne nesreče

Na primorski avtocesti se je med Brezovico in Vrhniko zgodila prometna nesreča, zaradi česar je bila avtocesta več ur zaprta v smeri proti Kopru. Po podatkih policije sta trčili dve tovorni vozili, huje poškodovanih v nesreči ni, so za STA pojasnili na policiji. Trčenje je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil 47-letni voznik tovornjaka.

Primorska avtocesta je zaradi prometne nesreče zaprta med 
Brezovico in Vrhniko proti Kopru. (Foto vir: promet.si/twitter)
Primorska avtocesta je zaradi prometne nesreče zaprta med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. (Foto vir: promet.si/twitter) 

LJUBLJANA > Eno od tovornih vozil, ki je bilo udeleženo v nesreči, je prevažalo nevarne snovi, a ni nobene nevarnosti, da bi nevarne snovi iztekale ali ogrožale okolje, so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

Po ugotovitvah policije je 47-letni slovenski voznik tovornega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del drugega tovornega vozila pred njim. Povzročitelj je vozil tovorno vozilo za prevoz nevarnega tovora, vendar kljub močno poškodovani kabini vozila do izpusta nevarne snovi ni prišlo. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval, izdali so mu tudi plačilni nalog, so naknadno sporočili s policije.

(Foto vir: promet.si/twitter)

Po informacijah prometno-informacijskega centra za državne ceste so dopoldan nastajali zastoji iz smeri zahodne in južne ljubljanske obvoznice, obvoz za osebna vozila pa so uredili po cesti Brezovica-Vrhnika.

Zaradi ogleda kraja ter odstranjevanja posledic nesreče je bila do 10.45 avtocesta v smeri Kopra popolnoma zaprta, nato pa je promet stekel po odstavnem pasu. Ob 12. uri so avtocesto v celoti odprli, so še navedli na policiji.


Najbolj brano