Včeraj so potrdili 912 okužb, v Kopru 55

Včeraj so v Sloveniji opravili 4484 PCR testov na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 912 (20,3 odstotka). Včeraj so opravili tudi 20.446 hitrih antigenskih testov. V Kopru so včeraj potrdili 55 novih okužb, v Izoli in Piranu po 15.

 Foto: Miha Koron
Foto: Miha Koron

LJUBLJANA > Hospitaliziranih je bilo 529 covidnih bolnikov, 95 jih je potrebovalo intenzivno nego. V domačo oskrbo so odpustili 42 oseb, 14 bolnikov je umrlo. Sedemdnevno povprečje novopotrjenih okužb je 764.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) se je to povprečje v primerjavi z dnevom prej povečalo za ena. Še naprej se zmanjšuje število bolnikov, ki zaradi koronavirusne okužbe potrebujejo bolnišnično oskrbo. Na intenzivni negi se zdravi 95 bolnikov, kar je osem manj kot včeraj. “Gre za najnižje število bolnikov, ki potrebujejo intenzivno terapijo po 28. oktobru lani,” je izpostavila vladna govorka Maja Bratuša.

Okužbe na Primorskem
V Kopru so včeraj potrdili 55 novih okužb, v Izoli in Piranu po 15. V Novi Gorici in Postojni so potrdili po 9 okužb. V Sežani so potrdili 6 okužb, v Ajdovščini in Ankaranu po 5. V Ilirski Bistrici in Komnu so potrdili 4 okužbe. V Pivki so potrdili 3 okužbe. V Brdih, Divači, Kanalu, Cerknem in občinah Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko in Miren-Kostanjevica so potrdili po 2 okužbi. Po eno okužbo so potrdili v občini Hrpelje-Kozina, Tolminu, Idriji in Vipavi.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je v državi trenutno nekaj manj kot 11.000 aktivnih okužb.


Najbolj brano