V Kopru hitro testiranje tudi jutri in v nedeljo

Mestna občina Koper bo tudi ta konec tedna organizirala dodatno množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Brise bodo odvzemali v soboto in nedeljo, med 9. in 17. uro, na vstopni Covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki. Tudi ta konec tedna pričakujejo veliko število ljudi, zato pozivajo k strpnosti in doslednemu spoštovanju vseh veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom.

Gneča pred zdravstvenim domom na Bonifiki minuli konec 
tedna Foto: Tomaž Primožic/FPA
Gneča pred zdravstvenim domom na Bonifiki minuli konec tedna Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Testiranje, ki ga bo izvajal zdravstveni zavod Cor Medico Ljubljana, je prostovoljno in brezplačno, predhodno naročanje ni potrebno. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo, na občini pozivajo ljudi, naj se testiranja udeležijo čez ves dan. Sicer je med čakanjem v vrsti nujno spoštovati vse zaščitne ukrepe, predvsem ohranjanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske.

Prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument. Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.


Najbolj brano