Še naprej bodo brez gledalcev

Rokometaši Kopra drevi ob 18. uri gostijo Riko iz Ribnice, po tradiciji se obeta trd obračun. Izolani odhajajo v Škofjo Loko, potem ko sta oba nocojšnja tekmeca v sredo prijetno presenetila.

Uroš Rapotec Foto: Tomaž Primožič/FPA
Uroš Rapotec Foto: Tomaž Primožič/FPA

Koprski rokometaši v sredo niso igrali, medtem ko je Ribnica odigrala zaostalo tekmo v Slovenj Gradcu in jo po boljši predstavi v končnici tudi gladko dobila. Ribničani so z zmago na lestvici za točko prehiteli Koper, poleg tega pa bi se rumeno-modrim zagotovo radi oddolžili za jesenski poraz, ko jih je ekipa trenerja Uroša Rapotca v Ribnici nadigrala in zasluženo premagala. V koprskem taboru dobro vedo, od kod jim pretijo nevarnosti in kako se zoperstaviti nasprotniku.

“V sredo so Ribničani potrdili kakovost na neugodnem gostovanju pri Slovenj Gradcu, ki je bil jeseni presenetljivo visoko na lestvici. Zagotovo bodo tudi v Koper prišli po novo zmago. Imamo manjšo prednost, ker v sredo nismo igrali, a to ne bo odločilno. Ribnica ima namreč dolgo klop in tudi v sredo so med igro veliko menjavali. Jeseni so imeli Ribničani precej poškodb, mi pa smo prav tedaj gostovali pri njih in to pomanjkljivost dobro izkoristili. A danes bo to druga tekma, v Ribnici so vmes tudi zamenjali trenerja,” je napovedal predsednik RD Koper Nejc Poklar. Sicer so še prejšnji teden v koprskem klubu upali, da bi lahko dvoboj z Riko Ribnico v živo s tribun Arene Bonifika gledalo vsaj določeno število gledalcev, a se jim želje niso izpolnile.

Točka prinesla optimizem

Ekipa Izole je v sredo na gostovanju pri neposrednem tekmecu v boju za obstanek Krki iztržila veliko točko. Kljub temu, da je na začetku drugega polčasa v Novem mestu ostala brez izključenega prvega strelca moštva Vida Miklavca, je pomlajena ekipa stisnila zobe in v dramatični končnici zapravila tudi priložnost za zmago. Sicer Izolani niso bili niti daleč od poraza, tako da je ta prva letos osvojena točka pred jutrišnjim gostovanjem v Škofje Loki vseeno vzrok za optimizem.

“Bolj kot osvojena točka je bil za nas v Novem mestu uspeh to, da se je nekaj spremenilo v naših glavah, da so fantje spoznali, da se lahko kosajo z vsemi. Urbanscape Loka je vedno neugoden nasprotnik s specifično igro. Ko se razigra, je lahko problem za vse nasprotnike. V sredo so v gosteh presenetili celo Gorenje. Sicer je ta sezona neobičajna in je na tekmah veliko odvisno od dnevnega razpoloženja igralcev,” je dejal trener Izolanov Fredi Radojkovič.

Izolski navijači od svojih privržencev drevi ob 18. uri pričakujejo podobno borbeno predstavo, kot so jo prikazali v sredo.


Najbolj brano