Boncafe iz Šmarij z najvišjo najemnino

V koprski občini so prejeli tri ponudbe za najem kavarne Loggia na Titovem trgu. Poslala so jih podjetja Tim international, Bellaria in Boncafe. Slednje je ponudilo najvišjo najemnino za lokal, to pa je po določilih razpisa glavno merilo za izbiro bodočega najemnika.

KOPER > To je že tretji razpis, s katerim je občina iskala gostinca, ki bi oživil že skoraj eno leto zaprt lokal. Na prvi razpis sta se prijavila dva ponudnika, a niso izbrali nikogar, na drugega pa ni bilo odziva.

Lokal je že obnovljen

Tokrat je izklicna višina najemnine za približno 317 kvadratnih metrov velik poslovni prostor na strateški lokaciji v mestnem središču znašala 2.727,80 evra. Ob tem ne gre prezreti, da je lokal zdaj temeljito obnovljen, kar pomeni, da se bodočemu najemniku s tem ne bo treba ukvarjati. Občina je za približno 70.000 evrov obnovila sistem ogrevanja in prezračevanja ter električno napeljavo in kanalizacijo.

Podjetje Tim international iz Križa pri Sežani, ki upravlja 18 lokalov na različnih koncih Slovenije (med drugim na izolskem Svetilniku in v Piranu) je bilo pripravljeno ponuditi 3000 evrov najemnine.

Podjetje Bellaria iz Kopra, bolj znano po slaščičarni Klasika v Šalari, ki se je za najem potegovalo že na prvem razpisu, je izklicni znesek najemnine zvišalo za niti tri evre, na 2730 evrov. Prokurist v podjetju Denis Zonta se zaveda, da bo pri izbiri glavno vlogo igrala višina najemnine. “Vidim, da je bilo kar nekaj zanimanja. Nismo preveč razočarani. Tako pač je. Novemu najemniku želimo veliko sreče in uspehov. Vsi si želimo, da bi kavarna ponovno začela delati,” pravi Zonta.

Od turizma do gostinstva

Z najvišjim ponujenim zneskom, 3290 evri, je oba prehitelo podjetje Boncafe iz Šmarij. Sredi februarja letos ga je za dejavnost slaščičarne in kavarne ustanovila Lorela Dobrinja, ki je zaposlena kot operativna vodja hotelov pod okriljem družbe Sava Turizem. Pred tem je bila direktorica Holdinga Kobilarna Lipica, še pred tem pa je vodila družbo Istrabenz Turizem.

V ponudbi so predstavniki Boncafeja med drugim zapisali, da bodo v lokalu med drugim uredili butik kave, ponujali bodo slaščice, brunch hrano (kombinacije zajtrkov in kosil), peneča vina in aperitive, obiskovalci pa bodo lahko listali dnevno časopisje. Napovedujejo tudi povezovanje z gledališčem. “Uradnega obvestila o izbiri še nismo prejeli, bomo pa veseli, če bomo to mi,” pravi Dobrinja. Prepričana je, da mora Loggia s svojo ponudbo in vključevanjem v dogajanja in razvoj odigrati pomembno vlogo pri oživljanju mestnega središča, zlasti pa glavnega trga, ki se ponaša z najpomembnejšimi stavbami. “Kavarna naj v širšem pomenu postane kraj srečanj domačinov in njihovega družbenega, kulturnega in intelektualnega življenja,” meni.

Ko bo komisija pregledala vse ponudbe, bo koprskemu županu Alešu Bržanu predala poročilo, slednji pa bo v prihodnjih tednih izdal sklep o izbiri. Pogodbo z izbranim ponudnikom bodo sklenili za nedoločen čas.


Najbolj brano