Eden jo je zamotil, ostali so kradli

Včeraj dopoldne so v Dutovljah štirje moški z vozilom svetlo sive barve, ljubljanskih registracij, prišli do hiše in starejšo gospo prepričali, da morajo menjati telefonske kable. Eden od njih je oškodovanko zamotil in odšel z njo v klet, ostali pa so ji medtem ukradli več kosov zlatnine.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Ponovno se pojavljajo drzne tatvine hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način. Oškodovance zavedejo do te mere, da praviloma preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Policija opaža, da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve pa so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše.

Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci, v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in ukradejo v večini primerov denar in nakit. Storilci kraj nato zapustijo, tisti, ki je zamotil žrtev, pa se vljudno poslovi in prav tako zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako tudi odidejo. Policija občanom svetuje, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez razloga ne vabijo v prostore. V kolikor postanejo žrtev kaznivega dejanja, jim svetujemo, da takoj obvestijo policijo na 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Vlomili v hišo

V Matenji vasi je nekdo vlomil v hišo. Ukradel je gotovino in nakit.

Vozniku tovornjaka razneslo pnevmatiko

Ob 16.43 je na avtocesti od Razdrtega proti Senožečam tovornemu vozilu razneslo sprednjo pnevmatiko. Voznik je izgubil oblast nad vozilom in nenadzorovano zapeljal levo, čez odbojno ograjo na travnat pas med smernima voziščema. Promet proti Ljubljani je bil močno oviran in je potekal po odstavnem pasu. 52-letni voznik, državljan Madžarske, ni bil poškodovan. Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi prekoračitve hitrosti in nepravilno naloženega tovora, plačilni nalog so izdali tudi pravni osebi.

Vozila so jim odvzeli

Ob 0.50 so policisti v Kopru ustavili 48-letnega voznika avtomobila, ki mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Dragonji so zasegli motorno kolo 20-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja za to kategorijo.

V Pivki so 48-letnemu vozniku zasegli avto, saj nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ob 3.30 so na cesti od Strunjana proti Izoli ustavili 33-letnega voznika avtomobila, doma z Jesenic. Je voznik začetnik, vozniško dovoljenje pa mu je poteklo. Poleg tega je kršil ZNB, zato mu je bil izdan plačilni nalog. Vsem trem sledi obdolžilni predlog.


Najbolj brano