Pravočasno so prekinili črn niz

Po seriji treh zaporednih porazov so nogometaši Kopra danes na domači Bonifiki z minimalnih 1:0 premagali Muro in se vrnili v boj za tretje mesto.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > V idealnih razmerah za prvoligaško brcanje okroglega usnja so gostje iz Prekmurja porabili dobrih 20 minut za “aklimatizacijo”. V tem obdobju je osvežena domača enajsterica ob popolni prevladi nanizala kar nekaj visokih podaj pred domača vrata, a z izjemo strela Denisa Cerovca v 10. minuti večje nevarnosti za gostujoča vrata ni bilo. Na drugi strani je Ivana Vargića prvi resno ogrozil Mihael Klepač v 21. minuti, v desetih kritičnih minutah pa je Rodolfo Vanoli kar pošteno ogrel svoje glasilke. Koprski strateg si je močno oddahnil v 35. minuti, ko je Maks Barišić na levi strani lepo zaposlil Mihaila Caimacova, po strelu slednjega je odbitek na pravem mestu pričakal Darko Mišić in poskrbel za želeno vodstvo kanarčkov.

Domačini so začetek drugega polčasa pričakali z minimalno prednostjo in se pogumno podali po drugi zadetek. V 52. minuti je strel do tedaj nevidnega Nardina Mulahusejnovića zaustavil Matko Obradović, ki je v naslednjih minutah še dvakrat posredoval. Kazen za neučinkovitost bi skoraj sledila v 57. minuti, ko je pred domača vrata kot raketa priletel Klemen Šturm, a žogo poslal preko vrat. Vanoli je nato z menjavami osvežil napadalno vrsto, ki je morala večkrat priskočiti na pomoč obremenjenim vezistom. Prebujeni gostje so v 68. minuti po strelu Jana Gorenca celo stresli okvir Vargićevih vrat in napovedali pestro končnico. Napadli so z vsemi orožji, a je zbrana koprska obramba uspešno odbila vse napade. “Bilo je zelo zahtevno, tako psihično kot fizično. Bili smo v slabem momentu. V prvenstvu se dogajajo tudi takšne stvari. Pravočasno smo se pobrali in prišli do zaslužene zmage proti težkemu nasprotniku. V zadnjih minutah smo imeli stvari pod nadzorom in Muro držali stran od naših vrat,” je zelo pomembno zmago analiziral domači obrambni poveljnik Aleksander Rajčević.

* Stadion Bonifika, brez gledalcev, sodniki: Sagrković, Povšnar, Švarc.

* Strelec: 1:0 Mišić (35.).

* Koper: Vargić, Rajčević, Žužek, Cerovec, Mišić, Caimacov (od 90. Jelić Balta), Pejić, Guberac, Dodlek (od 76. Knežević), Barišić (od 64. Stevanović), Mulahusejnović (od 64. Spinelli).

* Mura: Obradović, Šturm (od 75. Žižek), Lovrić, Maruško, Gorenc, Horvat (od 81. K. Cipot), Ouro, Kouter, Bobičanec (od 46. Filipović), Klepač (od 75. Đurak), Maroša (od 81. T. Cipot).

* Rumeni kartoni: Dodlek, Pejić; Maruško, Filipović, Lovrić, Šturm.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano