Sežanske seje spet snemajo

Prejšnji teden so spet začeli snemati seje sežanskega občinskega sveta.

Sežanski občinski svet   uporablja v času covida za seje  veliko sejno 
dvorano, da svetniki ohranjajo varno medsebojno razdaljo.
Sežanski občinski svet uporablja v času covida za seje veliko sejno dvorano, da svetniki ohranjajo varno medsebojno razdaljo. 

SEŽANA > Na spletni strani sežanske občine (pod zavihkom Občinski svet) je objavljen nekaj več kot štiri ure dolg posnetek zadnje seje. V četrtek so sejo snemali prvič po letu 2018. Dotlej so jih predvajali na lokalni televiziji, nato pa snemanje ukinili zaradi varovanja osebnih podatkov. Proti snemanju je bil tudi sindikat zaposlenih na občini, ki je menil, da je javnost sej zagotovljena že s tem, ko je vsakomur omogočeno, da pride na sejo.

Svetniki so zatem večkrat razpravljali o snemanju in ga večinoma zagovarjali. Jeseni je Andrej Sila snemanje in javno predvajanje sej zahteval s podpisi vseh 20 občinskih svetnikov. Do decembrske seje, ko so o predlogu glasovali, je šest svetnikov podpise sicer umaknilo, a predlog je imel vseeno še dovolj podpore, da je bil izglasovan z dvotretjinsko večino, ki je potrebna za spremembe v načinu dela občinskega sveta.

Praksa snemanja sej v sosednjih občinah je različna, v Komnu in Divači jih ne snemajo, prav tako ne v občini Hrpelje-Kozina, čeprav imajo tudi tam na mizi predlog, naj ga uvedejo. V Postojni, Pivki in Ilirski Bistrici pa prenose ali posnetke sej predvajajo lokalne televizije.


Najbolj brano