Pogačar novi vodilni v ZAE, Ganna še osmič zapored dobil kronometer

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je po dveh etapah novi vodilni v skupnem seštevku dirke po Združenih arabskih emiratih. Na izjemno hitri 13 kilometrov dolgi kolesarski stezi po otoku Hudajrijat je bil sicer v kronometru pričakovano najhitrejši Italijan Filippo Ganna s časom 13:56 minute. Pogačar je na četrtem mestu zaostal 24 sekund.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar Foto: Igor Mušič
Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar Foto: Igor Mušič

ABU DHABI Pogačar (UAE Team Emirates) je na prvem vmesnem času zabeležil tretji čas in bil osem sekund pred Portugalcem Joaom Almeido (Deceuninck-Quick-step) in 13 pred lanskim zmagovalcem Adamom Yatesom (Ineos Grenadiers). Za Ganno (Ineos Grenadiers) pa je 22-letnik s Klanca pri Komendi po polovici preizkušnje zaostal le 11 sekund.

V cilj je zmagovalec lanskega Toura prišel s časom 14:20, vsega 24 sekund za svetovnim prvakom Ganno, ki je traso prepeljal s povprečno hitrostjo 55,9 km/h, v cilju pa je bil 14 sekund boljši od Švicarja Stefana Bissegerja (EF Education-Nippo). Tretji je bil Danec Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates) z zaostankom 21 sekund. Almeida je za Pogačarjem zaostal šest sekund, Yates pa 34.

V skupnem seštevku je tako vodstvo prevzel Pogačar, ki ima pred Almeido pet sekund naskoka, tretji pa je Italijan Mattia Cattaneo (Deceuninck-Quick-step) z zaostankom 18 sekund. Yates za Pogačarjem na petem mestu zaostaja 39 sekund.

Od preostalih slovenskih predstavnikov se je solidno odrezal tudi Jan Polanc (UAE Team Emirates) z 21. mestom. Lani tretji na državnem prvenstvu v vožnji na čas na Pokljuko je 13-kilometrsko traso opravil v času 14:45 minute. Za zmagovalcem je zaostal 49 sekund.

Specialist za sprinte Luka Mezgec je bil danes med počasnejšimi na 89. mestu, v cilj pa je prišel s časom 15:36 minute s povprečno hitrostjo natanko 50 km/h.


Najbolj brano