Konec vladavine ACH Volleyja?

Zadnji krog rednega dela v odbojkarskih prvih ligah je prinesel pričakovan polovični primorski izkupiček. Kanalci in Novogoričanke gredo v četrtfinale s četrtega mesta, Koprčanke in Ankarančanke pa v kvalifikacije za obstanek. Med moškimi je Merkur Maribor morda že naznanil prekinitev vladavine ACH Volleyja.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

Serijski državni prvak, ljubljanski ACH Volley, očitno ni več to, kar je bil. Na zadnji tekmi, ki je odločala o tem, kdo bo dobil redni del prvenstva, mu niti domači parket Tivolija ni pomagal, da jih ne bi Mariborčani premagali že drugič. Štajerci bodo tako odločilne boje začeli s številko ena. Kvalifikacije za obstanek z najboljšima ekipama prve B lige čakajo Hoče in Krko.

Pri ženskah je Calcit razred zase. Na derbiju vrha je ekspresno premagal SIP. Takšen razplet je izkoristila še mariborska NKBM pod vodstvom novogoriškega trenerja Sama Miklavca. Z novo zmago bo v četrtfinale šla s številko 2, SIP je tretji, novogoriški Gen-I Volley pa četrti. Sedme Koprčanke in osme Ankarančanke čakajo kvalifikacije za obstanek.

PRVA DOL MOŠKI

Hoče : Salonit 2:3

Športna dvorana Hoče, brez gledalcev, sodnika Jovanović in Adrović; po nizih: -20, 22, 15, -23, -15.

Salonit Anhovo: Boharev 10, Šarić (libero, 1 napaka), Jereb, Filiputti 5, Karnel, Kavčič 4, Radosavljević 1, Peterlin 17, Kovačič 1, Vrtovec 30. Trener: Rade Dačović.

HOČE > Kanalski odbojkarji so športno korektno opravili svoje delo. Prvi niz so dobile gostje, kar jih je tudi malo uspavalo. Borbeni Štajerci so osvojili naslednja dva niza, v četrtem pa so resno zagrozili s končno zmago. Salonitu so bili tesno za petami ves čas - nazadnje še pri izidu 23:24, nato pa je presenečenje z dobrim napadom preprečil Fran Peterlin in popeljal Kanalce v rešilni peti niz. Ta je bil povsem odprt. Po izenačenju na 14 pa se je zavlekel v podaljšano igro, v kateri se je ponovno z mirnimi živci in natančno roko izkazal Fran Peterlin. STA, IM

PRVA DOL ŽENSKE

Ankaran : Grosuplje 3:0

Dvorana OŠ A. Ukmar brez gledalcev, sodnika Todorović in Ortl; po nizih: 21, 22, 23.

Ankaran: Markežič 5, Pobega 2, Valentinova Hristoskova 4, Pangerc 1, Trobec 14, Čotar, Valenčič 12, Petranović 5, M. Ačko Jarkovič (libero, 1 napaka), Okuka 6, Vedlin Gojčič. Trener: Sebastjan Mikša.

KOPER > Ankarančanke so dobro izkoristile parket v svojem koprskem domovanju, zmaga pa je zanje pomembna le moralno. Pred kvalifikacijami, v katerih se bodo na dve zmagi pomerili z najboljšo ekipo prve B lige, s Formisom, jih ni moglo rešiti nič več. Ankaranski uspeh ima vendarle neko težo ob dejstvu, da so imele gostje tekmovalni motiv, saj bi jih lahko s petega mesta zrinil Krim. Njihove skrbi so sicer nato rešile Mariborčanke z zmago v Ljubljani. Ankarančanke so bile sicer v prvem in drugem nizu suverene, zdržale pa so tudi pritisk Grosupeljčank v tretjem nizu. Izkazali sta se Koni Trobec in Sara Valenčič. Pri gostjah sta nastopili tudi istrski odbojkarici Karin Pavič (11 točk) in Tajda Lovšin (1). STA, IM


Najbolj brano