41-letni omamljeni Koprčan razgrajal na bencinskem servisu

V soboto popoldne so koprski policisti posredovali na enem od bencinskih servisov v Kopru, kjer je 41-letni domačin pod vplivom mamil in drugih psihoaktivnih sredstev kršil javni red in mir. Ker se omenjeni ni zmenil za ukaze policistov, da preneha s kršitvijo, so ga pridržali. Vročekrvnež je poškodoval tudi drsna vrata, ki vodijo iz prodajnega prostora na teraso, in sicer razbil je steklo na vratih in jih snel z vodil. Policisti so mu naložili plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru ter kršitve Zakona o nalezljivih boleznih.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V Piranu je v petek nekdo vlomil v vrtno lopo, iz katere je ukradel nekaj kmetijskega orodja in 80-letno lastnico oškodoval za 50 evrov.

Ljubljančanu spodletela kraja

V Luciji je v petek varnostnik v eni od tamkajšnjih trgovin prijel 27-letnega Ljubljančana, ki je poskušal iz trgovine ukrasti za dobrih 150 evrov izdelkov. Čaka ga kazenska ovadba.

Izginila avtomobilska prikolica

V Izoli je nekdo izpod nadstreška ukradel avtomobilsko prikolico in 48-letnika oškodoval za približno 1000 evrov.

Družinsko nasilje v okolici Sežane

Policisti so v okolici Sežane obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Osumljen je 64-letni bivši mož, kateremu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja oškodovanki. Nasilneža bodo kazensko ovadili.

Vlomil v kamp prikolico

V Izoli so policisti v soboto obravnavali vlom v kamp prikolico. Storilec je iz prikolice ukradel manjši radio neznane znamke in nekaj pijače v skupni vrednosti 100 evrov.

Huda poškodba pri delu

V soboto okoli 19. ure so policisti obravnavali delovno nesrečo v skladišču ene od trgovin v Kopru. Policisti so ugotovili, da je 26-letnik, doma iz okolice Kopra, zaposlen v trgovini stal na polici regala na višini štirih metrov. Med delom je izgubil ravnotežje in padel v globino ter se pri tem huje poškodoval. 26-letnika so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center.

Našli ukradeni skuter

V noči iz sobote na nedeljo so policisti pregledali kombi madžarskih registrskih številk. Pri pregledu tovornega dela kombija so našli pet skuterjev, ki sta jih voznik in sopotnik kupila v Italiji. Pri preverjanju vozil je bilo za en skuter znamke aprilia sicer ugotovljeno, da je bil ukraden v Italiji julija lani. Policisti so skuter zasegli, tujca pa bodo kazensko ovadili.

Vlomil v kamp prikolico in si postregel ...

V okolici Pirana je nekdo vlomil v kamp prikolico, kjer je prenočeval, užival hrano in uriniral v posode v predprostoru.

Napihali so ...

V noči iz petka na soboto so postojnski policisti ustavili dva voznika, pri katerih so ugotovili, da vozita pod vplivom alkohola. V Hruševju so ustavili 50-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Postojne, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.61 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V Pivki pa so ustavili 20-letnega domačina, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,47 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

V noči iz sobote na nedeljo so policisti policisti ustavili tri voznike, pri katerih so ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola, in sicer na počivališču Ravne so ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,61 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V Jagodju so ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,65 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, v Zagorju pa so ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,69 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Vsem voznikom so odvzeli vozniško dovoljenje in jim prepovedali nadaljnjo vožnjo, za vse pa bo napisan obdolžilni predlog.

Pijani voznik tovornjaka

V nedeljo se je s tovornim vozilom ob 23.45 na mejni prehod Starod pripeljal 39-letni državljan Hrvaške. Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,79 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so pridržali, čaka ga srečanje s sodnikom.

15-letnik bežal pred policisti

V nedeljo so prometni policisti v Postojni zasegli motorno kolo 15-letniku iz okolice Postojne. Omenjeni je takoj, ko je opazil policijsko vozilo, pospešil z vožnjo v smeri bencinskega servisa, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti padel. Policisti, ki so se pripeljali do njega so ugotovili, da se ni poškodoval. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu motorno kolo zasegli, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so policisti od petka 19. 2. 2021 od 6. ure do ponedeljka 22. 2. 2021 do 6. ure obravnavali 48 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Slovenijo on Hrvaško.

Na Tolminskem iz hiše kradli gotovino

Včeraj popoldne so tolminski policisti obravnavali tatvino v eni od stanovanjskih hiš na območju naselja Dolenja Trebuša. Neznanec je v času slabega meseca dni v notranjosti objekta našel in ukradel večjo vsoto gotovine. Tolminski policisti primer še preiskujejo.

Iz stanovanjske hiše izginili kovanci

Danes dopoldne so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Ajdovščini. Po do sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v zadnjih dneh vstopil skozi okno in pregledal notranjost objekta. Pri tem je iz zaklenjene omare ukradel plastične škatle z različnimi kovanci.

Skočila sta si v lase

Ajdovski policisti so včeraj obravnavali dva moška, stara 56 in 74 let, ki sta si skočila v lase. Starejši moški je skupil predvidoma lažje poškodbe (poškodba glave in udarnina desne goleni) in je kasneje poiskal v ajdovskem zdravstvenem domu. 56-letnega moškega čaka kazenska ovadba.

V prometni nesreči izven Kromberka udeleženi dve osebni vozili

V soboto okoli 13. ure so policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči na regionalni cesti izven naselja Kromberk pri Novi Gorici. 46-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po ulici Vinka Vodopivca v Kromberku proti regionalni cesti. Ko je pripeljal do križišča z omenjeno regionalno cesto, ki je s prometnim znakom Ustavi označena kot prednostna, se je z vozilom najprej zaustavil, nato pa zapeljal naravnost v križišče. Pri vključevanju v promet na prednostno cesto pa 46-letni voznik ni pustil mimo vseh vozil, ki so vozila po prometnem pasu, katerih smer vožnje je sekal. V tem času je namreč z njegove leve strani (iz Ajševice) po prednostni cesti pripeljal 69-letni voznik osebnega avtomobila. Da bi preprečil prometno nesrečo, je 69-letni voznik močno zaviral in se umikal v desno, vendar je kljub temu s prednjim delom svojega vozila čelno trčil v zadnji levi del drugega avtomobila, ki ga je vozil 46-letni voznik. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. 46-letnemu vozniku so policisti naložili plačilni nalog.

V prometni nesreči izven Renč lažje poškodovan 42-letni motorist

Prometni policisti so v soboto dopoldne, obravnavali prometno nesrečo izven naselja Renče in v kateri je bil udeležen 42-letni voznik motornega kolesa. Ta je vozil po lokalni cesti iz naselja Renče proti krožnemu križišču. Ko je izven omenjenega naselja pripeljal v krožno križišče, je voznik na spolzkem vozišču izgubil oblast nad motornim kolesom zaradi česar je motorno kolo zdrsnilo po vozišču, motorist pa je padel po vozišču. Po prometni nezgodi je predvidoma lažje poškodovan 42-letni motorist poiskal zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici. Tudi njemu so policisti naložili plačilni nalog.

Prometna nesreča tudi v Rožni Dolini

Včeraj ob 17.26 so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila na bencinskem servisu v Rožni Dolini. 20-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Italije, je pri nepravilni vzvratni vožnji trčil v drugo osebno vozilo, ki ga je vozil 25-letni voznik. Policisti so 20-letnemu italijanskemu vozniku izdali plačilni nalog, prav tako so policisti ukrepali tudi zoper drugega voznika zaradi neupoštevanja talnih označb.

Napihali sta in kršila še policijsko uro

V soboto ob 22.55 so prometni policisti v Ajdovščini ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal 0,63 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Kršitelju so naložili še plačilni nalog zaradi kršitve določb Zakona o nalezljivih boleznih.

Prav tako so prometni policisti v soboto ob 23.50 v Ajdovščini ustavili tudi 40-letnega voznika osebnega vozila in tudi njemu je rezultat alkotesta pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, in sicer napihal je 0,61 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi njemu so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Kršitelju so izdali tudi plačilni nalog zaradi kršitve določb Zakona o nalezljivih boleznih.


Najbolj brano