Poštena delitev točk

V živahni tekmi je sežanski Tabor na domačem stadionu osvojil točko proti neugodnemu Aluminiju in ga zadržal na varni razdalji. Za končnih 1:1 je v drugem polčasu zadel domači napadalec Aldair Djalo.

Aldair Djalo (desno) je s svojim petim zadetkom Sežancem 
zagotovil točko. Foto: Profimedia
Aldair Djalo (desno) je s svojim petim zadetkom Sežancem zagotovil točko. Foto: Profimedia

SEŽANA > Če sežanska barka (za zdaj) še mirno pluje po sredini prvoligaške lestvice, je bila sobotna zmaga Gorice proti Kopru znak za alarm pri njihovih nedeljskih tekmecih na sončnem in vetrovnem Krasu. Tako so bili na spolzki zelenici v uvodnem delu tekme pričakovano konkretnejši Kidričani, za katere je bila to prva uradna tekma v spomladanskem delu sezone. V deseti minuti so zapretili prek Davida Flokusa Bosilja, tri minute kasneje pa je bil nenatančen še Tilen Pečnik. Dejavni so bili tudi domačini, vendar v polprotinapadih nikakor niso uspeli sestaviti zadnje podaje. “V zadnjih dneh pred tekmo nismo mogli trenirati na naravni travi. Predvsem v napadu nas je stanje zelenice precej oviralo. Fantje so potrebovali precej časa, da so se prilagodili,” je razlog za slab start opisal domači trener Igor Božič.

Šele po pol ure igre je bilo prvič pošteno vroče pred vrati Aluminija. Najprej je z volejem iz obrata poskusil Christos Rovas, ki ni najbolje zadel žoge, nato pa je Leon Sever z močnim strelom uspel iztržiti zgolj podajo iz kota. Da Božičevi izbranci ob ofenzivnejšem zaključku prvega polčasa ne smejo pozabiti na obrambne naloge, jih je nekaj minut kasneje opozoril Gašper Pečnik, ki je s hitrim strelom žogo poslal za las prek domačih vrat. A opozorilo ni zaleglo, saj je bil komaj 17-letni desni bočni branilec gostujoče ekipe na pravem mestu v 38. minuti, ko je Jan Koprivec po prostem strelu žogo odbil naravnost na nogo najmlajšega posameznika na igrišču.

Štajerci so se tako na odmor odpravili z zasluženim vodstvom, kar je vneslo precejšnjo mero nervoze v sežansko vrsto, ki se je še naprej mučila v napadu. Mirnejši gostje so bili na pragu podvojitve vodstva v 54. minuti, ko je najprej po lepi akciji Roko Prša streljal naravnost v Koprivca, slednji pa je v naslednjem napadu nevtraliziral še “bombo” Tilna Pečnika. Božič je svoje moštvo skušal prebuditi z dvojno menjavo in zadel v polno, saj je osvežena napadalna vrsta odprla Aldairju Djaloju dovolj prostora za strel z razdalje, ki ga Luka Janžekovič ni uspel zaustaviti.

V divji končnici tekme je domačo obrambo mučil gostujoči novinec Tonči Mujan, zadnja priložnost za zmagoviti zadetek pa je v sodniškem podaljšku pripadla domačemu rezervistu Fahdu Ndzendueju, a je žoga zletela mimo vrat. “Ta zapravljena priložnost mi bo še ostala v spominu. Na koncu je remi najbolj pravičen. Z drugim delom sem bistveno bolj zadovoljen. Seveda pogledujemo proti ekipam, ki nas zasledujejo, in tistim, ki jih lovimo. V tej luči tokrat nismo naredili veliko, vendar smo ohranili prednost pred Aluminijem,” je zaključil prvi mož sežanske stroke.

Tabor bo v 22. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Domžalah, Aluminij pa bo gostil Olimpijo.

* Stadion Rajka Štolfe, brez gledalcev, sodniki: Perić, Kasapović, Vojska.

* Strelca: 0:1 G. Pečnik (38.), 1:1 Aldair Djalo (62.).

* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Nemanič, Azinović, Briški, Makoumbou, Tolić (od 58. Krivičić), Mihaljević, Kouao (od 65. Salkić), Sever (od 58. Stančič), Djalo Aldair, Rovas (od 76. Ndzengue).

* Aluminij: Janžekovič, Azemović, Petek, Ploj, G. Pečnik, Kim (od 76. Krajnc), Prša (od 64. Čermak), Flakus Bosilj (od 82. Pantalon), T. Pečnik (od 76. Mujan), Đerlek (od 46. Bolha), Kadrić.

* Rumeni kartoni: Kouao, Sever, Makoumbou; Prša, T. Pečnik, Ploj, Čermak, Pantalon.

* Rdeč karton: /.


Najbolj brano