Ob sporu med Rajkom Hrvatičem in Boškom Županovićem posredovali policisti

Po sredini nogometni tekmi v Kopru sta si pred stadionom skočila v lase Rajko Hrvatič in Boško Županović, posredovali so celo policisti. Hrvatič trdi, da ga je Županović grobo besedno napadel in mu grozil, njegov varnostnik pa potegnil za jakno. Županović zanika, da bi Hrvatiču grozil in pravi, da hoče Hrvatič le ustvarjati teater, da bi mu škodoval.

Rajko Hrvatič (levo) in Boško Županović
Rajko Hrvatič (levo) in Boško Županović 

KOPER > “Z razdalje nekaj centimetrov je brez maske name kričal, mi grozil, da bom že videl svoje, naj se pazim in podobno. Rekel sem mu, da se tako ne bom pogovarjal, se obrnil in hotel oditi stran, pa me je njegov varnostnik prijel za jakno, me potegnil nazaj in rekel, nikamor ne boš šel, pička,” nam je svojo plat dogajanja po nogometni tekmi med Koprom in Olimpijo pred stadionom Bonifika včeraj opisal znani podjetnik Rajko Hrvatič.

Rajko Hrvatič je po vročem snidenju po tekmi Županovića ovadil zaradi groženj. (Foto: Tomaž Primožič/FPA)

Povedal nam je, da je prišel na tekmo na povabilo svojega prijatelja Anteja Guberca, da se je skupaj s partnerko, prijateljem in njegovo dvanajstletno hčerko zadrževal v VIP loži, po tekmi pa je skupaj z njimi hotel zapustiti stadion. Pred njim naj bi mu eden od domnevnih varnostnikov, ki ga je opazil v loži, dejal, da bi z njim rad govoril športni direktor kluba Boško Županović.

Hrvatič je zato stopil nekaj korakov do njega, takrat pa naj bi se začele žalitve in grožnje. Hrvatič je sredi prepira poklical policiste, ki so kmalu prišli pred stadion. Policisti so se pogovorili z vsemi tremi udeleženci prepira, Hrvatič pa je po obravnavi odšel z njimi na koprsko policijsko postajo, kjer je Županovića ovadil zaradi kaznivega dejanja grožnje.

“Ni bilo nobenega stika, nobene agresije, samo vprašal sem ga, zakaj se je pred časom tako neprimerno obnašal v našem klubu. Rekel sem mu, da se tako ne dela, da to ni normalno, on pa je to občutil kot ne vem kakšen napad nanj. Dajte no, on hoče natanko to, kar vi zdaj počnete. Hoče ustvarjati teater, da bi mi škodoval,” nam je svojo plat zgodbe povedal Županović.

Boško Županović in Ante Guberac na treningu pred sredino tekmo. Guberac je Županovića in Hrvatiča tik pred prihodom policistov skušal pomiriti, a neupešno. (Foto: Tomaž Primožič/FPA)

Dodal je, da je po poklicu pravnik, da je športni direktor koprskega kluba, ki ga je iz kanala dvignil do četrte lige, in da njegovo obnašanje ni na uličnem nivoju. O vzrokih za njun prepir, kakršenkoli je že bil, pa je povedal podobno kot Hrvatič. “Ugotovil sem, da je gospod nepooblaščeno snemal pogovor v klubu. Ni normalno, da nekdo pride k vam na obisk, se z vami pogovarja in vas na skrito snema,” je dodal.

Tudi Hrvatič nam je včeraj govoril o snemanju, ki pa naj bi se mu še kako obrestovalo. Pred skoraj dvema letoma naj bi se namreč z Županovićem pogovarjala in ker naj bi se Hrvatič o njem pozanimal, je pogovor res snemal. “Leto dni po dogodku so me policisti povabili na pogovor in mi povedali, da me je Županović prijavil zaradi groženj. Iz žepa sem potegnil telefon in jim predvajal posnetek pogovora, na katerem naj bi mu grozil. Policisti so zadevo zavrgli, on pa je bil seveda jezen, ker mu ni uspelo,” je povedal Hrvatič.

Županović pravi, da v sredo ni videl nikogar, ki bi Hrvatiča potegnil za jakno, le njegov varnostnik naj bi, potem ko naj bi Hrvatič med pogovorom krilil naokrog z rokama, med njiju iztegnil svojo roko. Hrvatiča pa skrbi tudi dejstvo, da ne Županović ne njegov varnostnik nista nosila maske, sam pa naj bi bil tako bolan, da bi bila okužba s koronavirusom zanj usodna. Oba zdaj čakata, da bo policija opravila svoje delo, seveda vsak s svojimi pričakovanji.


Najbolj brano