Vinakoper ima poslej vinoteko tudi v Vietnamu

Največja istrska klet Vinakoper je že pred leti začela z nastopanjem na zahtevnih, a perspektivnih trgih Daljnega vzhoda.

Nedavno so v največjem vietnamskem mestu Hošiminh, ki ima 
približno sedem milijonov prebivalcev, odprli vinoteko z vini 
izključno iz koprske kleti.
Nedavno so v največjem vietnamskem mestu Hošiminh, ki ima približno sedem milijonov prebivalcev, odprli vinoteko z vini izključno iz koprske kleti. 

KOPER > S svojimi vini so tako prisotni na Kitajskem, Japonskem in v Hong Kongu, pred dvema letoma pa so v sodelovanju s specializiranim partnerjem svoja vina prvič predstavili v Vietnamu.

Po dogodku za ključne distributerje so nastopili še na dveh sejmih in slednjič ocenili, da je zanimanje tolikšno, da se velja temeljiteje posvetiti tej gastronomsko vznemirljivi državi, kjer se domači okusi prepletajo s francoskimi. Nedavno so tako v največjem vietnamskem mestu Hošiminh, ki ima približno sedem milijonov prebivalcev, odprli vinoteko z vini izključno iz koprske kleti.

“Lastna vinoteka ne pomeni zgolj popolne pozornosti za naša vina, temveč nam omogoča tudi bolj natančen stik s kupci, testiranje pričakovanj in uspešnosti morebitnih novih produktov. Verjamem, da ima azijski trg izjemen potencial in da so prvi koraki začetek uspešne zgodbe,” je zadovoljen Borut Fakin, direktor Vinakoper.

V Vietnamu, pravijo v kleti s Šmarske ceste, je največ zanimanja za njihova peneča in zlasti za rdeča vina iz gastronomske linije Capris ter njihove zgornje ponudbe v liniji Capo d'Istria. Vinakoper s partnerji v kratkem načrtuje še otvoritev vinoteke v vietnamski prestolnici Hanoj.


Najbolj brano