O parkirišču po epidemiji

Županja Saša Likavec Svetelšek je na pobudo krajevne skupnosti zaradi epidemije zaustavila postopek umeščanja novega parkirišča za tovornjake pri kozinskem lokalu Na burji. Ko bodo covid ukrepi mimo, bo sklicala skupni sestanek.

V trikotniku pod lokalom Na burji, med AC in cesto,  bi bistriški 
zasebnik uredil  veliko parkirišče za tovornjake. Foto: Helena Race
V trikotniku pod lokalom Na burji, med AC in cesto, bi bistriški zasebnik uredil veliko parkirišče za tovornjake. Foto: Helena Race

KOZINA > V ponedeljek je potekel rok za podajo pripomb in pritožb na javno razgrnitev elaborata lokacijske preveritve oziroma prilagoditve prostorskega načrta za parkirišče za tovorna vozila na zemljišču v bližini lokala Na burji na Kozini.

A ker so prebivalci Dolinske in Jamske ulice zbrali podpise in pošiljali elektronska sporočila, s katerimi so izrazili nestrinjanje z umestitvijo novega parkirišča v bližino njihovih domov, ob tem pa občino prosili, da bi umeščanje parkirišča obravnavala šele, ko bodo ukrepi za preprečevanje okužbe s covidom mimo, jim je županja Saša Likavec Svetelšek ugodila in postopek zaustavila.

“Postopek smo zaustavili zaradi epidemije. Občina bo, ko bodo razmere to dopuščale, organizirala skupni sestanek, razvoj občine mora iti naprej,” je sporočila. Enako Listi Pretresi, ki je bila v pismu občini do javne razgrnitve v času epidemije precej kritična.

“Razgrnitev elaborata, ne da bi se prej fizično sestali z občino in bi nam ta predstavila zadevo, nas je zmotila in razočarala. Zato smo se nanjo obrnili s prošnjo, da postopek nadaljuje po epidemiji. Zadovoljni smo, da so nam ugodili,” je včeraj povedal predsednik Krajevne skupnosti Kozina Igo Race.

Zasebnik iz Ilirske Bistrice bi rad v trikotniku pod Burjo uredil 12.383 kvadratnih metrov zemljišča, od tega bi bilo skoraj pol asfaltiranega. Zgradil bi še 500 kvadratnih metrov velik objekt s pisarnami, skladišči in delavnico, ...


Najbolj brano