Spodbudne novice iz Doma starejših občanov Ajdovščina

V Novi Gorici so danes opravili 125 hitrih testov, pozitivnih je bilo 17 (13,6 odstotkov). V Ajdovščino pa je na hitro testiranje prišlo 52 ljudi, pozitiven rezultat jih je prejelo pet (9,6 odstotkov). V Tolminu in Idriji danes niso izvajali množičnega hitrega testiranja, bo pa to občanom na voljo jutri, sporočajo iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko. Goriška je sicer glede na zadnje sedemdnevne statistične podatke na vrhu slovenskih statističnih regij po pojavnosti okužb.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

SEVERNA PRIMORSKA > V zadnjem tednu je bilo na severnem Primorskem potrjenih 708 okužb, v povprečju 101 na dan. V zadnjih sedmih dneh so imeli najslabšo epidemiološko situacijo glede na število okužb na 100.000 prebivalcev v Bovcu, pojavnost pa je še naprej visoka tudi v Ajdovščini.

Iz tamkajšnjega Doma starejših občanov pa sicer prihajajo veliko bolj spodbudne novice. Stanje se je že precej umirilo. Vedno več oskrbovancev je prebolelo covid-19 in bodo že v kratkem za področje rdeče cone zadostovali prostori, ki so jih imeli prvotno pripravljene v ta namen. V polnem teku so aktivnosti za čim prejšnjo normalizacijo življenja v domu, je regijskemu štabu CZ za severno Primorsko sporočila direktorica doma Tanja Stibilj Slemič. Ob tem je dodala, da je zadnje testiranje potrdilo le tri nove okužbe: ena med zaposlenimi in dve med starostniki. Aktivno okuženih je sedaj v domu (po včerajšnjih podatkih) še 35 stanovalcev, še dva pa sta v bolnišnici. Med zaposlenimi pa je še osem aktivnih okužb. V začetku naslednjega tedna v domu načrtujejo tudi ponovno vzpostavitev obiskov oskrbovancev in to po sistemu predhodnih najav, je še sporočila direktorica doma.

Iz enote Tolmin Doma upokojencev Podbrdo so sporočili, da so bili na zadnjem testiranju vsi zaposleni negativni. Med 56 testiranimi oskrbovanci pa je bilo pozitivnih 14. Tako se je v domu doslej z okužbo srečalo 79 starostnikov. Kar nekaj pa jih je že ozdravelo, je sporočila vodja enote Marjeta Tuta.


Najbolj brano