V četrtek 1439 okužb, v Kopru 60, na severnem Primorskem največji delež pozitivnih v Ajdovščini

V četrtek je bilo po opravljenih 4872 PCR testiranjih pozitivnih 1115 testov (22,9 odstotka), med 6277 hitrimi testi pa so je bilo 324 pozitivnih (5,2 odstotka). Povprečje novopotrjenih okužb v zadnjih sedmih dneh je 1241,7.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

SLOVENIJA, SEVERNA PRIMORSKA > Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 1140 covidnih bolnikov, od tega 185 intenzivno nego, v domačo oskrbo so jih odpustili 95. Umrlo je 25 covidnih bolnikov, kar je dva manj kot v sredo.

V Kopru so včeraj potrdili 60 novih okužb z novim koronavirusom. V Novi Gorici so potrdili 42 novih okužb, v Ajdovščini 41, v Izoli 17. V Piranu so potrdili 13 novih okužb, v Postojni 10. V Vipavi in občini Renče-Vogrsko so potrdili 9 novih okužb, v Ilirski Bistrici, Brdih in občini Miren-Kostanjevica po 8. V občini Šempeter-Vrotojba so potrdili 7 novih okužb, v Idriji, Tolminu, Bovcu in Pivki po 6. V Cerknem, Komnu, Ankaranu in občini Hrpelje-Kozina so potrdili po 5 okužb. V Sežani in Kanalu so potrdili po 4 okužbe, v Kobaridu 3. Dve okužbi so potrdili v Divači.

Visoke številke v Ajdovščini in Idriji, nižje v Tolminu

Včerajšnje množično testiranje s hitrimi testi je pokazalo najboljšo epidemiološko sliko v Tolminu, najslabšo pa v Ajdovščini, poročajo iz štaba civilne zaščite za severno Primorsko.

Največ testov, 88, je bilo opravljenih v Tolminu, pozitivna pa sta bila le dva. V Cerknem so včeraj opravili 44 hitrih testov, od katerih sta prav tako bila dva pozitivna. Na dveh testiranjih (skupaj 109 testov) v Idriji je bilo v tem tednu odkritih deset okužb, v Novi Gorici pa so, za prebivalce šestih občin v ponedeljek in sredo opravili kar 564 testov, pozitivnih pa je bilo 39 (6,9 odstotka).

V Ajdovščini je bilo včeraj od 73 opravljenih testov enajst pozitivnih, kar predstavlja 15,1 odstotka. Nasploh je bilo v tem tednu, z izjemo torka, število pozitivnih med prebivalci občin Ajdovščina in Vipava visoko, ugotavljajo v štabu CZ.


Najbolj brano