V izgredih v sprejemnem centru za migrante pri Sarajevu več poškodovanih

V sprejemnem centru za nezakonite migrante v okolici Sarajeva so ponoči izbruhnili izgredi. Posredovati so morale močne policijske sile, pri čemer je bilo več ljudi poškodovanih.

SARAJEVO > Kot je sporočila sarajevska policija, so bili v izgredih, ki so jih izzvali migranti v taborišču pri kraju Blažuj, poškodovani najmanj dva policista in uslužbenec Mednarodne organizacije za migracije (IOM), ki upravlja sprejemni center.

Migranti so poškodovali več policijskih avtomobilov, na fotografijah, ki so jih objavili lokalni mediji, je videti prevrnjene avtomobile z razbitimi šipami. Izgredi so bili tako hudi, da so morali posredovati pripadniki posebne policijske enote s psi.

Policija je sporočila, da so več migrantov pridržali zaradi nasilnega obnašanja in proti njim uvedli preiskavo.

Po do zdaj znanih informacijah so neredi izbruhnili, ko so uslužbenci IOM poskušali iz centra v Blažuju preseliti v drugo taborišče migranta, ki je v preteklosti že povzročal težave.

"Gre za migranta, ki je dejansko vodja ene od skupin v tem taborišču. Migranti so ga poskušali nasilno osvoboditi, pri čemer je prišlo do spopadov," je povedal tiskovni predstavnik sarajevske policije Mirza Hadžiabdić.

V okolici Sarajeva sta dva sprejemna centra za nezakonite migrante, v katerih je prostora za nekaj več kot 2500 ljudi.


Najbolj brano