Pri Neaplju našli truplo velikega kita

Italijanska obalna straža je v bližini Neaplja odkrila truplo velikega kita, najverjetneje poginule samice, ki je pred tem skotila. Truplo okoli 70 ton težke in 20 metrov dolge živali, po ocenah obalne straže eno največjih, kar so jih našli v širši regiji, so v sredo odvlekli v pristanišče, poroča nemška tiskovna agencija dpa.



Truplo kita bodo zdaj pregledali morski biologi in skušali ugotoviti, zakaj je poginil. Foto: Profimedia
Truplo kita bodo zdaj pregledali morski biologi in skušali ugotoviti, zakaj je poginil. Foto: Profimedia

NEAPELJ > Kadaver so potapljači obalne straže odkrili v bližini pristanišča Sorrento, ki leži v Neapeljskem zalivu. Nanj jih je opozoril zmeden mladič kita, najverjetneje mladič poginule matere. Njeno truplo je kmalu zatem naplavilo na površje, obalna straža pa se je nato odločila, da ga potegnejo na kopno.

Truplo kita bodo zdaj pregledali morski biologi in skušali ugotoviti, zakaj je poginil. Že načrtujejo tudi, da bi okostje kita potem razstavili v muzeju.

Biologi medtem iščejo mladiča, ki jih je napeljal na odkritje. Ko je plaval okoli trupla, je namreč zadel tudi v zid in se verjetno poškodoval. Kmalu zatem pa je odplaval stran in izginil v morju. Obalna straža ga še išče, še poroča dpa.


Najbolj brano