Gozdne kresničke bodo kmalu naprodaj

Nedokončana soseska vrstnih hiš Gozdne kresničke na obrobju Hrpelj, ki jo je začelo graditi zdaj že propadlo podjetje Lagrad iz Portoroža, je po drugi dražbi dobila nove lastnike. Ti zdaj nadaljujejo z gradnjo še nepozidanega dela. Še v tem letu bo na voljo 14 bivalnih enot oziroma 28 stanovanj.

 Na zemljišču ob nedokončanih vrstnih hišah v soseski Gozdne 
kresničke bo zraslo 14 dvostanovanjskih hiš, vseljivih  še letos.  Foto: Helena Race
Na zemljišču ob nedokončanih vrstnih hišah v soseski Gozdne kresničke bo zraslo 14 dvostanovanjskih hiš, vseljivih še letos.  Foto: Helena Race

HRPELJE > Hrpeljci bodo po dolgih letih vendarle dočakali urejeno območje na robu njihovega naselja, ob cesti proti Slavniku. Tu je pred leti sosesko vrstnih hiš gradilo portoroško podjetje Lagrad, ki je pristalo v stečaju, nepremičnino so prodajali na dveh dražbah.

Na prvi, avgusta 2018, dveh hiš s po dvema stanovanjema, treh stanovanj v še treh dvostanovanjskih hišah in zemljišča s temelji za vrsto novih hiš, vse skupaj za 1,07 milijona evrov, niso uspeli prodati. Na drugi dražbi, septembra 2019, pa so to Lagradovo zapuščino prodajali v dveh delih - nedokončane vrstne hiše je kupilo koprsko podjetje Hiška 123 d.o.o., zemljišče z gradbenim dovoljenjem za 14 dvostanovanjskih hiš pa podjetje AB Investments d.o.o. iz Izole.

28 novih stanovanj v vrstnih hišah bo še letos na voljo v Hrpeljah

Eden od solastnikov slednjega, Alen Kalšek, pojasnjuje, da bo 14 vrstnih hiš oziroma 28 stanovanj, velikih med 70 in 135 kvadratnih metrov, vseljivih že letos, z gradnjo in s prodajo so že začeli. “Hiše ne gradimo do tretje gradbene faze, ampak na ključ,” še pove Kalšek. Drugi lastnik, ki je kupil nedokončane vrstne hiše, pa naj bi bil še v postopku spreminjanja gradbenega dovoljenja.

Direktor hrpeljsko-kozinske občinske uprave Andrej Bolčič razloži, da bosta podjetji morali tudi dokončati komunalno infrastrukturo, ki se jo je zavezal zgraditi Lagrad d.o.o. Glede dostopa do soseske pa doda: “Občina ima v proračunu denar za ureditev Rožne ulice, kjer pa so že zgrajeni stanovanjski objekti drugih fizičnih oseb. Po tej ulici bo tudi delno potekal dostop do teh vrstnih hiš.”

Nedokončane hiše v soseski Gozdne kresničke koprskega lastnika pa po javno dostopnih podatkih še niso v prodaji.


Najbolj brano