Da bi čim prej obnovili dom

Sredi januarja je družino iz Bilj prizadela huda nesreča. Požar je njihovo stanovanjsko hišo uničil do te mere, da bivanje v njej ni več mogoče in je potrebna temeljite obnove. Z dobrodelno akcijo želijo v občini pomagati družini.

BILJE > Požar v Biljah so sicer uspešno pogasili novogoriški poklicni gasilci ob pomoči kolegov iz PGD Kostanjevica na Krasu, pri poskusu gašenja pa je lastnik utrpel telesne poškodbe in so ga odpeljali v bolnišnico.

Hudo stisko družine, ki po nesrečnem dogodku ni imela več strehe nad glavo, je omilila takojšna pomoč civilne zaščite Občine Miren - Kostanjevica. CZ in občinska uprava sta družini takoj poiskali nadomestno nastanitev, v kateri bo lahko ostala, dokler v hiši ne bodo opravili najnujnejše obnove. Stroške začasne namestitve bo krila občina. Družini je priskočil na pomoč tudi Rdeči križ Bilje, ki je pomagal pri zagotavljanju osnovnih življenjskih potreb.

Kam nakazati prispevke

Rdeči križ Bilje je v sodelovanju z občino in CZ organiziral akcijo zbiranja denarja. Prispevke zbirajo na TRR S156 6100 0001 2761 764 (Delavska hranilnica), sklic: 00 2233.

V želji, da se družina čim prej vrne domov, občinska CZ poziva lokalna podjetja in obrtnike, naj ji po svojih močeh priskočijo na pomoč. Dobrodošla je vsaka oblika pomoči, ne le finančna, ampak tudi materialna, poudarjajo. Zbiranje pomoči bo koordiniral štab CZ. Kdor želi pomagati, naj pokliče na telefonsko številko 041/ 674 560.


Najbolj brano