Razpis za nagrado OHO, prepotrebne spodbude

Ustvarjalce do 40. leta vabi javni razpis za nagrado skupine OHO 2021, osrednjo neodvisno nagrado za mlade vizualne umetnice in umetnike. Ti bodo lahko v petek prisluhnili delavnici Galerije P74, naslovljeni Kako se prijaviti in uspeti?

Lanska dobitnica nagrade  OHO Nika Ham se do 2. februarja  v ljubljanski galeriji Galerija P74 
predstavlja s projektom Morgen, ki si ga je trenutno moč ogledati zgolj na spletni prestavitvi.      Foto: Posnetek zaslona
Lanska dobitnica nagrade OHO Nika Ham se do 2. februarja v ljubljanski galeriji Galerija P74 predstavlja s projektom Morgen, ki si ga je trenutno moč ogledati zgolj na spletni prestavitvi.  Foto: Posnetek zaslona

SLOVENIJA > Razpis za nagrado skupine OHO 2021 razpisuje Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., ki vodi Galerijo P74, in vabi umetnike, institucije, organizacije, da se prijavijo oziroma, da prijavijo umetnice in umetnike, ki delujejo na področju sodobne vizualne umetnosti v medijih risbe, slikarstva, kiparstva, instalacije, videa, novih medijev in performansa. Prispele prijave bo pregledala mednarodna strokovna žirija in izbrala štiri nominirance.

Za nagrado, ki med drugim dobitnika razveseli in zaveže k dvomesečnemu bivanju v umetniški rezidenci v New Yorku (v organizaciji Residency Unlimited) po katerem pripravi samostojni projekt v Ljubljani, se lahko prijavijo do 10. marca.

Že ta petek ob 18. uri pa bodo na facebook profilu Galerije P74 pripravili spletno delavnico, naslovljeno Kako se prijaviti in uspeti?. Tadej Pogačar, umetnik in vodja galerije, bo pojasnil koristne informacije o razpisu in nagradi z napotki za uspešno prijavo.

Gostja letošnje delavnice bo Nika Ham, lanskoletna dobitnica nagrade Oho, ki od minulega tedna razstavlja v Galeriji P 74 svoj projekt Morgen, prostorsko inštalacijo s serijo videov z motivom samoopazovanja, nastalih v času rezidence v Berlinu. Beleženje jutranje rutine ali nova karantenska umetnost.


Najbolj brano