Zaposlena ukradla suhomesnate izdelke

Iz podjetja na sežanskem sta zaposlena ukradla večjo količino suhomesnatih izdelkov. Sledi jima kazenska ovadba.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V petek zvečer so imeli policisti v Ilirski Bistrici postopek s 24-letnim voznikom osebnega avtomobila, državljanom Hrvaške. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 1,37 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Policisti so v soboto popoldne v Pobegih ustavili 47-letnega voznika mopeda, ki je napihal 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Hči nasilna do mame

Koprski policisti so v nedeljo obravnavali nasilje v družini. Hčerki, ki je bila nasilna do matere, sledi kazenska ovadba. Izrekli so ji tudi prepoved približevanja.

Test pozitiven na opiate

Policisti so v nedeljo dopoldne v Hrvatinih ustavili osebni avto. Vozniku je alkotest pokazal 0,0 alkohola, hitri test pa je bil pozitiven na opiate. Odredili so mu strokovni pregled, sledi še obdolžilni predlog.

Brez izpita na neregistriranem mopedu

V nedeljo popoldne so ilirskobistriški policisti obravnavali mladoletnega voznika mopeda, znamke Tomos, ki ni registriran, 14-letnik pa vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Moped so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

V petek zvečer so policisti povsem blizu bivšega mejnega prehoda Plavje prijeli dva Sirca. V Slovenijo sta prišla na nedovoljen način iz Italije, v Italijo pa sta prišla skrita v tovornjaku na ladji. Ko je tovornjak nadaljeval pot, sta ugotovila, da se vozita proti Sloveniji in skrita v tovornem vozilu prestopila mejo na kontrolni točki Škofije. Ko je voznik ustavil, sta izstopila in se preko Plavij napotila nazaj proti Italiji, kjer so ju prijeli. Vrnili so ju italijanskim varnostnim organom.

V soboto popoldan so policisti pri Zazidu obravnavali 14 Afganistancev, pri Markovščini pa pet Sircev.


Najbolj brano