Četverica se je zastrupila z ogljikovim monoksidom

Policiste OKC Policijske uprave Nova Gorica so v soboto malo pred 8. uro iz Zdravstvenega doma Tolmin obvestili, da so se štiri osebe v vasi Lepena lažje zastrupile z ogljikovim monoksidom. Ponoči so jim nudili zdravniško pomoč, nato pa so jih odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

 Foto: STA
Foto: STA

BOVEC > Z ogljikovim monoksidom sta se zastrupila moška, stara 54 in 39 let, z območja Policijskih uprav Ljubljana in Nova Gorica ter ženski, stari 32 in 33 let, z območja Policijske uprave Kraj. Okrog 00.30 so jim najprej nudili zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Tolmin, nato so jih odpeljali v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Od tam so jih že v jutranjih urah odpustili.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je do zastrupitve z nevarnim ogljikovim monoksidom prišlo pri uporabi plinskega gorilnika v bivaku planinskega društva v Lepeni. Na gorilniku so talili sneg za vodo, kasneje pa je prišlo do pomanjkanja kisika.

O varnostnem dogodku so policisti obvestili državno tožilstvo v Novi Gorici. Bovški policisti bodo zoper tri osebe uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil zakona o nalezljivih boleznih.


Najbolj brano