V Italiji proti covidu-19 cepili že več kot milijon ljudi

V Italiji so proti covidu-19 cepili že več kot milijon ljudi, je danes sporočil premier Giuseppe Conte. Izpostavil je, da je Italija na prvem mestu v EU po številu cepljenih, kar je označil za vzpodbudno statistiko.

 Foto: STA
Foto: STA

RIM > "Srčna hvala državljanom in našemu zdravstvenemu sistemu za izjemen odziv," je Conte še zapisal na družbenem omrežju facebook.

Premier je novico o prvem milijonu cepljenih v državi s 60 milijoni prebivalcev sporočil, potem ko je minister za zdravje Roberto Speranza danes podpisal odlok, po katerem bodo v nedeljo v približno polovici italijanskih dežel zaostrili ukrepe za zajezitev novega koronavirusa.

Najstrožji bodo veljali v deželah Lombardija in Sicilija ter v pokrajini Južna Tirolska, ki bodo od nedelje obarvane rdeče. 12 od skupno 20 dežel, med njimi tudi Furlanija - Julijska krajina in Benečija (Veneto), bo od nedelje oranžnih. Druge dežele in pokrajina Trentino, ki skupaj z Bolzanom sestavlja deželo Trentinsko - Zgornje Poadižje, bodo medtem rumene, kar pomeni najblažje ukrepe.

V zadnjem dnevu so v Italiji po podatkih tamkajšnjega ministrstva za zdravje potrdili 16.146 novih okužb z novim koronavirusom, umrlo je 477 covidnih bolnikov. V bolnišnicah se danes zdravi več kot 22.800 obolelih s covidom-19.


Najbolj brano