V novi številki Primorskih novic preberite

“Za odvetniške storitve zdaj namenjamo bistveno manj denarja, kot smo ga v preteklih letih,” zagotavljajo v koprski občini in tako odgovarjajo na očitke bivšega župana Borisa Popoviča. Slednji je prepričan, da je administracija njegovega naslednika Aleša Bržana na tem področju bolj razsipna in to kljub novim zaposlitvam v občinskem oddelku za pravne zadeve.

V občini pravijo, da je pomoč zunanjih odvetniških pisarn bis 
tvenega pomena pri sodnih postopkih, ki zahtevajo specializirana  
pravna znanja in izkušnje. Foto: Luka Carlevaris
V občini pravijo, da je pomoč zunanjih odvetniških pisarn bis tvenega pomena pri sodnih postopkih, ki zahtevajo specializirana pravna znanja in izkušnje. Foto: Luka Carlevaris

6,6 milijona evrov za izjemno izolsko lokacijo

Dutb je včeraj naznanil javno elektronsko dražbo za nakup kompleksa izolske ladjedelnice. Za 42.055 kvadratnih metrov zemljišč zahtevajo vsaj 6,6 milijona evrov. Prijava na dražbo bo mogoča do izteka 19. februarja, šest dni zatem bo dražba, 25. februarja ob 10. uri.

“Kure nesnice” župana Rojca odnesle iz SD

Ilirskobistriški župan Emil Rojc ni več član stranke SD. Nadzorni odbor je odločil, da ga iz stranke izključijo zaradi nespoštljive in žaljive komunikacije z novinarko Primorskih novic, česar si kot javni funkcionar ne bi smel dovoliti. Rojc pravi, da ni res, da je novinarke PN označil za “kure”, v ilirskobistriškem SD pa so pozornost od županovih izjav že skušali preusmeriti na nezadovoljstvo v stranki SD.

Na vladnem semaforju še vedno gori - črna

Slovenija je s 1680 okuženimi v povprečju na dan v zadnjem tednu in 1244 covidnimi bolniki v bolnišnicah še vedno globoko v črni fazi epidemije. Primorske regije so najbolj optimistično pričakovale, da se bodo razmere v državi izboljšale do te mere, da bi se v ponedeljek v vrtce in šole vrnili najmlajši otroci. A do zdaj se je stanje v goriški regiji precej poslabšalo.

Za novo enoto avtocestne policije v Postojni iščejo dvojne prostore

Policija in Dars v teh dneh v Postojni intenzivno iščeta prostore za novo avtocestno policijo. Po naših podatkih bo vodstvo nove enote domovalo v stavbi policijske postaje, ena od petih enot na terenu pa nekje v bližini avtoceste. Postojnski župan Igor Marentič pozdravlja novo enoto v mestu in pravi, da bi večja prisotnost policije koristila vsem.

Mercator je prodal market Emona sredi Sežane, pri Sparu bo gradil nov trgovski center

Nekdanji Mercatorjev market na Bazoviški cesti v Sežani dobiva novega lastnika, sežanskega podjetnika Davida Kobala. Je pa Mercator na drugem koncu Sežane, pri Sparu, že pred leti kupil nekdanjo pekarno in zemljišče okrog nje, kjer prav zdaj načrtuje gradnjo novega trgovskega centra.

Za tri milijone vlaganj v razvoj podeželja

Ureditev starega kopališča kmetije Kozlek v Ilirski Bistrici, socialno podjetje na kmetiji Slavec v Knežaku, izobraževanje z novimi IKT-tehnologijami, igra za najmlajše - ustvarjalni vrtiljak miška Bamija in drugi so projekti, ki jih je komisija LAS-a med Snežnikom in Nanosom med 23 vlogami izbrala na zadnjem pozivu za sofinanciranje v programu razvoja podeželja. Skupaj bodo prejeli pol milijona evrov.

V Tisi prostih le še nekaj stanovanj

Kljub epidemiji covida 19 gradnja stolpnice Tisa na Majskih poljanah poteka po zastavljenem terminskem načrtu. V družbi K.Tivoli, ki gradi, ocenjujejo, da bo stolpnica zaključena v prvi polovici letošnjega leta, vseljiva pa najkasneje s 30. septembrom. Neprodanih stanovanj je le še nekaj.

Spomladi le odprtje EKS centra?

Napovedi, da bodo Eks center - center kreativnih praks odprli novembra, se niso uresničile. Ker ga zaradi epidemije tako ali tako ne smejo, so se na občini odločili, da bodo prostore dodatno uredili. Tega se lotevajo v teh dneh, končali naj bi v marcu, ko naj bi jih, če bo to dovoljeno, odprli.

Ne dovoliti presenečenja

Slovenski rokometaši bodo svetovno prvenstvo odprli jutri v dvoboju z Južno Korejo. Čeprav je pogosto uporabna fraza, da je vsak začetek težak in so presenečenja najbolj verjetna prav v uvodu v velika tekmovanja, pa gre pričakovati, da bodo izbranci Ljubomirja Vranješa v Egiptu pospravili prvi par točk.

Zmaga Kopra, poraz Gorice

Na slovenskem nogometnem prizorišču velikih premikov ni. Sežanci čakajo na novega trenerja, medtem sta Gorica in Koper odigrala prvi pripravljalni tekmi.


Najbolj brano