Irska trenutno z največjim številom okužb z novim koronavirusom na svetu

Irska je trenutno država z največjim številom okužb z novim koronavirusom na milijon prebivalcev. Po podatkih oxfordske univerze imajo v tej državi 1288 primerov okužbe na milijon prebivalcev, s čimer se uvršča na prvo mesto pred Češko in Slovenijo.

 Irska je trenutno država z največjim številom okužb z novim 
koronavirusom na milijon prebivalcev. Foto: pixabay.com
Irska je trenutno država z največjim številom okužb z novim koronavirusom na milijon prebivalcev. Foto: pixabay.com

DUBLIN > Petmilijonska Irska, kjer je do zdaj za covidom-19 umrlo 2397 ljudi, se je s prvim in drugim valom novega koronavirusa spopadla dokaj uspešno.

Irska je bila prva članica Evropske unije, ki je uvedla drugo zaprtje države, zato je imela decembra najnižjo stopnjo incidence med državami unije.

Od takrat so se razmere precej poslabšale in zdaj je na vrhu lestvice po številu okužb. V državi so do 1. januarja potrdili nekaj več kot 93.000 primerov okužbe, od takrat pa je številka poskočila na 150.000.

Irske zdravstvene oblasti opozarjajo, da je zdravstveni sistem preobremenjen. V bolnišnicah je trenutno 1700 bolnikov s covidom-19, kar je skoraj dvakrat več kot na vrhuncu prvega vala lani spomladi.

Med tretjim zaprtjem države so povsem zaprli šole, nenujne trgovine in gostinske obrate. Od sobote bodo morali vsi obiskovalci iz tujine ob vstopu v državo predložiti negativen test na novi koronavirus, ki ne bo starejši od 72 ur.


Najbolj brano