V novi številki Primorskih novic preberite

Zgodilo se je kot že večkrat: policisti so ustavili avto z nezakonitimi migranti, voznik je končal za rešetkami, njegov avto pa so pustili kar ob cesti. Da bi bila smešnica tokrat večja, je avto obtičal sredi gradbišča drugega tira pod viaduktom Črni Kal. Gradbinci so okoli avta poravnali slab meter zemlje in se umaknili, z avtom pa se med načrtovanjem drugega tira ukvarjajo celo v družbi 2TDK.

Pred mesecem dni  so  policisti  pod viaduktom Črni Kal ustavili 
voznika z nezakonitimi  migranti, ki je pristal v priporu, njegov 
mercesed pa je ostal zapuščen ob cesti.
Pred mesecem dni so policisti pod viaduktom Črni Kal ustavili voznika z nezakonitimi migranti, ki je pristal v priporu, njegov mercesed pa je ostal zapuščen ob cesti. 

Trafika na tržnici po tridesetih letih zaprla vrata

Upad prometa, prenizke marže in spremenjene bralne navade so razlogi, zaradi katerih se je podjetnica Sergeja Vuga odločila zapreti trafiko na prepoznavni lokaciji v pasaži koprske tržnice.

Bo EU dala dodatne evre za ribiče?

Piranska občina ima v rokah gradbeno dovoljenje za prenovo ribiškega pristanišča na Seči in lahko začne iskati gradbinca. A v ribiškem skladu, ki ga financira EU in iz katerega so istrske občine za prenovo svojih ribiških pristanišč doslej črpale denar, je ostalo premalo evrov.

Covid oddelek v šempetrski bolnišnici se spet polni

Število okužb na severnem Primorskem skrbi. V zadnjem tednu jih je bilo skoraj 900. Trenutno je 38 covid bolnikov v bolnišnici, kjer so okužbe odkrili v internističnih oddelkih.

Iz Salonita pomagala pri prevzemu Merkurja

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so nedavno na zaporni kazni obsodili nekdanjega dolgoletnega predsednika uprave Salonita Anhovo Jožeta Fundo ter nekdanjega direktorja za finance in ekonomiko Marka Kodriča.

Niti zaposleni v domovih niso imuni na zapise na internetu

V primorskih domovih starejših občanov je bilo doslej zanimanje za cepljenje bistveno višje med oskrbovanci kot med zaposlenimi. Direktorji pričakujejo, da se bo povečalo sčasoma, ko bodo imeli zaposleni več verodostojnih informacij in izkušenj ter s tem več zaupanja in manj strahov.

Najvišje dohodke imajo v Goriški regiji

Sodeč po raziskavi Urada za makroekonomske analize in razvoj se razvojni izzivi primorskih regij med drugim kažejo pri kakovosti stanovanj, v javnem prometu, in pri izobraženosti ljudi.

Urejanje trga je sprlo vaščane Podnanosa

Občina Vipava želi urediti trg pred kulturnim domom v Podnanosu, zasnova pa je razdelila krajane. Eni jo podpirajo, drugi so proti, celo s peticijo, saj menijo, da bo uničila del parkirišča, še najbolj jih moti, da jih vodstvo KS z njo ni seznanilo.

Iščejo multipraktika v turizmu

Organizacijska enota Območne razvojne agencije (Ora), ki skrbi za razvoj in skupno promocijo turizma v kraško-brkinskih občinah z razpisom išče vodjo enote, kmalu bo tudi razpis za še enega strokovnega delavca.

Fotografije Ane Kučan v Mestni galeriji Nova Gorica

Prva letošnja razstava v novogoriški Mestni galeriji nam s fotografij Ane Kučan, povezanih v versajskem ciklu L'espace infini, po besedah avtorice pripoveduje tudi o iluziji našega nadzora nad naravo.

Priloga Šport

> Bo Tabor še tretjič v poldrugem letu “prodal” trenerja?

> Odbojka: Novogoričanke na drugem mestu

> Miha Blažič je z Messijem in Ronaldom opravil

> Koprčanka Andreja Leški na tatami jutritorek


Najbolj brano